Dagje Uit!,  Foto's,  Kids

Nationale LEGO dag 28 januari 2020 – LEGO Discovery Center Oberhausen

LEGO, wie heeft er niet mee gespeeld? De gekleurde blokjes die je zo leuk kan stapelen zijn er in gigantisch veel verschillende sets. Van kleine setjes tot grote exclusievere sets en alles daartussen komen tweemaal per jaar uit. In januari en in juli verschijnen er nieuwe collecties van diverse series waaronder LEGO Friends en LEGO City, deze twee thema’s zijn hier thuis het populairste.


Historie
Timmerman Ole Kirk Christiaensen (1891) uit Billund, Denemarken, is de bedenker van LEGO. Hij maakte vooral houten speelgoed voor zijn zoontje. Het bouwspeelgoed dat hij maakte gaf hij de naam LEGO, een afkorting van ‘leg godt’, dat speel goed betekend. Het blokje werd in 1949 voor het eerst in plastic gemaakt en in de loop de jaren steeds verbeterd om het steviger en harder te maken. Het houten speelgoed werd tot 1960 gemaakt. Na een brand in de opslagplaats besloten ze alleen nog maar verder te gaan met de plastic blokjes.


Themaparken
Er zijn ook (sinds 1968) themaparken in de LEGO-stijl de eerste werd geopend in Billund, Denemarken. Ook zijn er Legoland parken te vinden in Engeland, Amerika en Duitsland. Wij zijn al wel eens bij ‘LEGOland’ Discovey Center in Oberhausen, Duitsland geweest. AFOL (Adult Fans Of LEGO) komen hier niet zomaar binnen. Je mag alleen naar binnen als je kinderen bij je hebt. De winkel die erbij hoort is wel gewoon te bezoeken. Als je het winkelcentrum CentrO in Oberhausen (dat er praktisch naast ligt) binnen wandelt kan je ook nog een bezoekje brengen aan de LEGO winkel die daar zit. Ik kan me zelfs nog herinneren dat ik al eens eerder in dat winkelcentrum ben geweest, toen zat er ook nog een Planet Hollywood bij.


Discovery Center Oberhausen, Duitsland
In deze dit Discovery Center, zijn wij in 2019 geweest. Hier volg je eerst een rondleiding en laten ze zien hoe de blokjes gemaakt worden in een ‘fabriek’. Je vervolgt de route waarbij je in een interactieve ‘achtbaan’ gaat. Ik had een foto gemaakt, maar dat mocht niet, dus die durf ik niet te delen, hihi. Je mag met laserpistolen schieten op objecten.


Hierna stap je een nieuwe wereld in met allemaal kleine bouwwerken. Een soort Madurodam, maar dan van LEGO blokjes. Hierna kunnen kinderen hun hart ophalen, je kan spelen, spelen en nog eens spelen tot je er bij neervalt. Er is ook een ‘Cafe’ waar je iets kunt eten en drinken kunt halen. Er is een soort zweefmolen waar je in kan in het thema van Harry Potter, er is een wereld van LEGO Friends, je kan 4D films kijken in de bioscoopzaal (lekker verkoelend tijdens de hete dag dat we er waren).


Je kon je eigen auto’s in elkaar knutselen en deze laten testen op de daarvoor aangewezen racebanen. We hebben ook nog een Ninjago workshop gevolgd waarbij we het gezicht van de ninja’s moesten maken, van natuurlijk LEGO blokjes. Er was een ninja parcours, die je op verschillende moeilijkheidsgraden kon doorlopen. We konden stempels verzamelen bij verschillende plekken waardoor kinderen nog drukker zijn.


Hoewel het niet heel erg groot is, hebben de kinderen zich er uitstekend weten te vermaken, want LEGO. Ook volwassenen kijken hun ogen uit en ik snap dat LEGO fans zonder kinderen balen dat ze er niet in mogen. Aan de andere kant, is het wel helemaal gericht op de kinderen die nu rustig kunnen spelen zonder dat volwassenen (zonder kinderen) er de kriebels van krijgen.


Na het bezoek aan het Discovery Center zijn we nog even CentrO ingewandeld (zeker nog eens een bezoekje waard om te shoppen) om bij de LEGO winkel te kijken. De kinderen hebben beide een klein setje gekocht en we zijn weer op weg naar huis gegaan. Als tip wil ik meegeven dat je tickets van tevoren kan aanschaffen, wij hebben dit online gedaan en betaald via PayPal. Oh, en zorg voor de groene sticker op je raam, waarvan wij dachten dat we hem niet hadden en toen zat hij gewoon op het raam..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

24 + = 25

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.