Leestafel,  Persoonlijk,  Schrijfsels

De cover van mijn boek: Geschenk onder de boom

Wow, hoe bizar dat ik dit mag delen. De voorkant van mijn boek Geschenk onder de boom. Ik mag hem als eerste met jullie allemaal delen, ik vind hem zo gaaf!! Hoe dit allemaal tot stand is gekomen zal ik ook even kort vertellen. Geschenk onder de boom komt eind november uit!!
Zo’n jaar geleden besloot ik mee te doen aan een schrijfwedstrijd die georganiseerd werd door een jonge uitgeverij, Books & Butterflies. Je mocht een kerstig verhaal insturen met een bepaald aantal woorden, dus borrelde er iets in me op en stuurde ik dat in. De reactie op mijn verhaal was dat hij wel in het betreffende boek vol kerstverhalen zou mogen, leuk! Ze zagen er potentie in en vroegen ze of ik het verhaal uitgebreider kon maken.

Omdat het verhaal maar een bepaald aantal woorden mocht hebben, had ik al heel veel geschrapt. Nu moest ik alles weer opgraven, weer toevoegen of iets nieuws bedenken. Na heel veel schrijven, weer verwijderen, schrijven, verwijderen, de tekst weer opsturen en weer terugkrijgen is er een verhaal uit gekomen waar ik best trots op ben!

Terwijl iedereen de zomer aan het vieren was, las mijn uitgeverij met zo’n 27 graden op de thermometer een kerstverhaal, wel in de zon natuurlijk. Nadat ik de feedback had gekregen, ben ik deze gaan verwerken. Ik dacht dat ik heel veel aan zou moeten passen, maar dat vond ik uiteindelijk wel meevallen. Het was heel fijn dat er mee werd gedacht en nadat het verhaal bij de corrector vandaan kwam had ik nog een paar laatste aanpassingen te doen. Nu is hij dus helemaal af!

Het verhaal heet dus; Geschenk onder de boom en de cover past er zo goed bij, ik vind het echt zo goed passen. Er zijn meerdere gemaakt, maar deze sprong er gewoon uit.

Achterflap:
Het einde van het jaar zou in het teken moeten staan van de gezelligheid die de feestdagen met zich meebrengen. Voor Lucy is dat helaas niet zo. Ze wordt uit haar huis gezet, zit zonder baan en heeft geen idee waar ze tijdens de feestdagen heen kan gaan.  

Na het verlies van zijn vrouw is William gedwongen zijn dochter alleen groot te brengen, maar hij verdwijnt liever in zijn werk. Daarom gaat hij op zoek naar een geschikt kindermeisje. Als Lucy zijn pad kruist, weet hij meteen dat zij de perfecte kandidaat is. Lucy zet zijn leven volledig op de kop en maakt hem voor het eerst iets duidelijk: zijn dochter is het allerbelangrijkst.

Binnenkort deel ik meer maar nu eerst, de voorkant, de cover van mijn verhaal:

Wat vinden jullie er van? Geschenk onder de boom zal uitkomen als e-book.
Binnenkort meer nieuws.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.