Dagje Uit!,  Leestafel,  Schrijfsels

April Books event april 2023

Zaterdag 22 april was het April Books event, mijn verhaal Liefde kent geen leeftijd is in de bundel Verboden vruchten gedrukt, en werd deze ook nog even in het zonnetje gezet. Dat niet alleen, er werden ook nog verschillende aankondigingen gedaan met coverreveals, interviews en nieuwe auteurs.

De locatie in Breda.

Mijn partner in crime (Emmelie) en ik waren om een uurtje of 10 al uit Apeldoorn vertrokken. Ook al is alles dichterbij dan Groningen (waar ik oorspronkelijk vandaan kom), was zelfs dit een stukje rijden, zelfs vanuit Apeldoorn. Hoeveel mensen er exact waren weet ik niet, maar dat er diverse bekende gezichten rondliepen was niet echt een verrassing. De heldin in mij durfde niet op iedereen maar zo af te stappen, dus bleef ik soms lekker verlegen zitten.

In eerste instantie zou ik aanwezig zijn, maar dat ik ook nog even naar voren werd gehaald voor wat korte vragen, dat was eigenlijk een verrassing. Zeker omdat ik geen vaste auteur ben van de uitgever en een ‘gewone bezoeker’ was en niet bij de andere auteurs stond. Omdat mijn verhaal gaat over een leeftijdsverschil tussen twee mensen waarbij het mannelijke personage zo’n twintig jaar ouder is was voor Petra (van April Books) dan ook de vraag hoe oud mijn man eigenlijk is. Nou ja, die gaat de andere kant op, ik ben namelijk zo’n vijf jaar ouder dan hij is. De vraag over hoe het verhaal tot stand is gekomen in een vrij korte tijd kon ik ook niet heel goed beantwoorden. Het is een ingeving die ik kreeg en zo snel als ik kon ging schrijven.

De auteurs op een rij! Foto is gemaakt door Cynthia. Via deze (Verboden vruchten) link kan je de verhalen vinden.

Toen mijn kleine moment of fame voorbij was kon ik rustig ademhalen en genieten van de coverreveals en andere nieuwtjes. Dat ik voor het eerst kennis heb gemaakt met mijn lieve proeflezeres Cindy was erg leuk! Je spreekt iemand zoveel online, dan is het ook leuk om elkaar eens in het echt te ontmoeten. Geen heel onbekende ervaring gezien mijn gamersverleden. Na de presentatie kon je ook meteen een aantal boeken aanschaffen en mocht ik ook een exemplaar van ‘Verboden vruchten’ ontvangen.


De loot van vandaag! Het boek, een reep chocolade, een aantal boekenleggers (zijn ze niet leuk?) en fotootjes van Emmelie en ik en Cindy en ik.

Leuk dat iedereen er was en sommige ook in het echt te hebben kunnen ontmoeten. We zijn vrij op tijd weer vertrokken en kwam ik net op tijd thuis voor de wekelijkse gezins-filmavond!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

23 − 20 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.