Leestafel,  Schrijfsels

Mijn verhaal De bro-code voor de Uit het Uniform bundel

Zo rond de zomer kreeg ik de vraag, van Petra van April Books, of ik voor een nieuwe bundel een kort verhaal wilde schrijven. (In april kwam nog de bundel Bundel Verboden vruchten uit.) Deze keer was er een nieuw thema: Uit het uniform. Een hele eer, dus die kans greep ik met beide handen aan. In november komt de bundel uit en hierbij kan ik alvast de achterflap met je delen!
Maar eerst even de cover van mijn verhaal in de bundel:

Waar gaat het verhaal over? Als Navy SEAL is er weinig in het leven zo belangrijk als broederschap. Dus de belofte die Killian aan zijn beste vriend Duke heeft gedaan dat hij nooit met zijn zusje zal aanpappen, neemt hij heel serieus. Het wordt hem alleen knap moeilijk gemaakt als datzelfde zusje bij hem in huis komt logeren omdat Duke geen plek voor haar heeft.

De auteurs in de Uit het uniform bundel en flapteksten:

Emma Anna – De plicht roept
Millie zit door omstandigheden helemaal alleen in een afgelegen boshuisje als het nieuws naar buiten komt dat een beruchte seriemoordenaar uit de gevangenis is ontsnapt en nieuwe slachtoffers maakt. Millie maakt zich er niet druk om, totdat ze gerommel hoort om het huis. Net als ze oog in oog denkt te staan met haar einde, blijkt het in plaats daarvan een nieuw begin.

Renée Olsthoorn – Marseille, mon amour
Julie is in de wolken als ze stage gaat lopen bij een hotel in Marseille. In deze heerlijke zuid-Franse stad is ze bovendien ver van haar gestoorde ex. Al snel ontmoet ze niet één, maar twee geuniformeerde Franse mannen die haar hart sneller doen slaan. Maar als Julie denkt dat er in Marseille geen wolkje aan de lucht is, heeft ze buiten haar wraakzuchtige ex gerekend…

Yentl Spijk – Chef Bizarro

Melissa Blad – Brandend verlangen
Eliza wordt geteisterd door nachtmerries over haar verleden. Wanneer ze voor de zoveelste keer ’s ochtends vroeg wakker schrikt, blijkt dat haar knappe buurman Duncan haar gehoord heeft. Bezorgd staat hij voor de deur en biedt haar wat afleiding aan om haar hoofd leeg te maken. Samen brengen ze een geweldige ochtend door, totdat Eliza ontdekt wat voor werk Duncan doet. Kan Eliza het verleden achter zich laten om de toekomst een kans te geven? Of wordt ze verzwolgen door de vlammen van haar verleden?

Patricia van Dam – De bro-code
Als Navy SEAL is er weinig in het leven zo belangrijk als broederschap. Dus de belofte die Killian aan zijn beste vriend Duke heeft gedaan dat hij nooit met zijn zusje zal aanpappen, neemt hij heel serieus. Het wordt hem alleen knap moeilijk gemaakt als datzelfde zusje bij hem in huis komt logeren omdat Duke geen plek voor haar heeft.

Lisanne Stam – Gas erop
Een tripje naar het circuit in Monza? Aan Nandi is het niet echt besteed, maar haar beste vriendin Kate is door het dolle heen. En samen Italië onveilig maken is sowieso geen slecht idee, toch? Al snel blijkt echter dat Nandi tijdens deze reis vooral zichzelf op het spel zet.

Nicole Schelling – Een vurige crash
Op weg naar een suffe werkborrel belandt Eva in een kettingbotsing waardoor ze bekneld raakt in haar auto. De brandweerman die haar te hulp schiet, Connor, doet veel meer dan haar bevrijden: hij beschermt haar en stelt haar gerust. Eva is op slag verliefd, of is dat gewoon de roes van alle emoties?

Suzanne van Bilderbeek – Onverwacht verlangen
Barman Santiago is dé vrouwenversierder van de tent… althans, dat denkt de Nederlandse Nova als ze hem ontmoet. Haar vriendinnen pushen haar om wat lol met hem te beleven, maar zij wil zich liever niet laten verleiden. Het lukt haar alleen ook niet om hem te vermijden, en hoe meer tijd ze met Santiago doorbrengt, hoe meer het verlangen groeit.

Ryanne Veldkamp – Wapenstok
Wanneer Renée tijdens een alcoholcontrole moet blazen voor politieagent John, is ze gelukkig niet al te zwaar beschonken – maar wel zwaar onder de indruk. Dat dat wederzijds is, blijkt als ze niet lang daarna wordt aangehouden door diezelfde John omdat ze geen achterlicht op haar fiets heeft. In plaats van haar een boete te geven, geeft John haar zijn nummer.

Je kan het album alvast voorbestellen via onder andere Bol.com waar hij €20,00 kost.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 + 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.