Games & Tech

Me-Ladies wint ESWC 2007 kwalificatie, op naar Parijs

Kijk op de foto dat is een blije ik. Na heel wat bloed, zweet en tranen wist mijn team toch de tegenstander even af te drogen en met 6 tickets naar Parijs in de pocket naar huis te gaan!! Het bewijs is geleverd Me-Ladies is het beste Female Counter-Strike team van Nederland!! Nu op weg naar Parijs om deel te nemen aan de Electronic Sports World Cup.nnnnIn verschillende landen zijn andere female teams ook bezig zich te kwalificeren voor de ESWC. Langzaam aan wordt er bekend welke teams er mogelijke tegenstanders zijn. We kunnen tegenstanders verwachten uit onder andere; Belgie, Brazillie, Bulgarije, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Rusland, Spanje en Zweden. Daarnaast zijn er voor de landen waar geen kwalificatie was een soort van open spots, daar kon je je team voor aanmelden en daar is dan een selectie uit gemaakt welke landen er dan ook nog mogen komen. Mijn team is de vorige 2 keer naar Parijs geweest door deze open spot. De eerste keer stonden we op de wachtlijst maar konden als nog heen. Vorig jaar stonden we meteen op de lijst en nu een kwalificatie gewonnen!!rnrn

rn
v.l.n.r: Iris (Topanga), Michelle (Mel), Esther (eSSieh), Sharmayne (Sharmayne), Jolanda (Mystique), Patricia (Babsy) en Rowenna (Stitchi)
rn
rnZaterdag waren we met 7 meiden present op de Qualifier en het was een gezellige dag! Het was even stressen tijdens de 2e match maar uiteindelijk toch de winst gepakt! Voor degene die niet helemaal weten hoe het spelletje Counter-Strike werkt, even een snelle uitleg. Je hebt een map (wereldje) waar je op speelt, 2 teams, rood: Terroristen (T) en blauw: Counter-Terroristen (CT). Voor het rode team is het van belang dat ze op de aangewezen plaats een bom planten en voor het blauwe team is het van belang te zorgen dat dit wordt voorkomen of anders de bom binnen een bepaalde tijd onschadelijk te maken. Het komt aan op teamplay, tactics en skills (hoe goed je bent). Je speelt 2 keer 15 ronden en wie als eerste 16 ronden heeft gepakt wint de match.rnrnDe 1e map was op de_dust2, daar wonnen we met 16-9 van de tegenstander (in-w0nderland). Daarna moesten we spelen op de_inferno. Daar stonden we de 1e helft met 12-3 voor, maar we gaven teveel weg en het werd uiteindelijk 15-15. Dit resulteerde in een zogenaamde overtime, dan speel je nog 2 keer 3 ronden en degene die als eerste 4 ronden pakt wint. En dat deed Me-Ladies, meteen 4 ronden pakken en de tickets waren binnen! Mocht er een gelijke stand zijn geweest zou er nog een 3e map gespeeld moeten worden, maar gelukkig was dat niet nodig.rnrn
rn
rnrnHet was een gezellige dag en we hebben veel plezier gehad! Ik zal kijken of ik wat foto’s binnenkort in een album hier op de site ga zetten. Maar anders kun je altijd kijken op mijn clansite Me-Ladies. De wedstrijden waren te volgen in een bioscoopzaal die in het pand aanwezig was. Echt mooi geregeld!! rnrnOm een filmpje te zien van de Female gamers die dag moet je even op deze link klikken: Gamelux ESWC Coverage en dan even naar het 2e filmpje van onder gaan. rnOp naar Parijs!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

60 − 57 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.