Kijk & Luister

Review: Pirates of the Caribbean 3: World’s End

Bart en ik zijn naar POTC 3 geweest afgelopen maandag! Er zijn her en der verhalen over een deel 4, maar of die er daadwerkelijk komt, geen idee. Misschien moeten ze het hierbij laten, maar het einde is een open eind en er zou maar zo nog een deel op verzonnen kunnen worden. De planning was om tijdens de première naar POTC: World’s End te gaan. Maar ik moest zo nodig keel ontsteking hebben, grmbl. Maar afgelopen maanden hebben we de 1e film gepakt om 11:45. De zaal zat vrij vol, misschien omdat het Pinksteren was en men vrij was?

Mocht je de film nog niet gezien hebben dan raad ik je aan niet verder te lezen. MAAR als je nog wel de film gaat kijken, dan raad ik je aan om tot na de aftiteling te blijven zitten. Dan komt er namelijk nog een klein stukje!
Deel 2 hadden we een hele tijd geleden nog gezien, maar ik zal al vrij snel weer midden in het verhaal. De film begon ergens in Singapore, niet waar de film de vorige keer eindigde. Het doel, Jack Sparrow uit de dood laten herrijzen. Maar dat niet alleen, piraten worden opgehangen en om dat tegen te gaan moet er actie ondernomen worden. Als een klein kindje het piratenlied zingt en uiteindelijk opgehangen wordt laat hij een munt vallen. Uiteindelijk blijkt dat ‘het lied’ gezongen is en er iets aan de hand is. Om Jack daadwerkelijk te kunnen halen moeten ze naar het einde van de wereld varen. Ze moeten zelf ook een soort van dood om bij Jack te komen. Het lastige is om er weer vandaan te komen. Hier hebben ze een kaart nodig, die vol raadsels zit om weer terug in het land der levenden te komen.

Piratenvijanden (Beckett en Davey Jones) hebben hun handen in elkaar gesloten om een einde aan de piraterij en vooral de piraten te maken. Er zijn 9 piraten leiders zeg maar die allemaal naar Shipwreck Cove moeten om daar samen actie te gaan ondernemen tegen hun vijanden. Omdat Captain Sao Feng het niet red om mee te gaan, zal Elizabeth hem vertegenwoordigen. Zij is Captain geworden van zijn schip. Omdat er geen echte leider is wordt er uiteindelijk gestemd. Alle leiders stemmen op zichzelf, alleen Jack die stemt op Elizabeth waardoor zijn 2 stemmen heeft en zichzelf de leider mag noemen. We zien ook de vader van Jack Sparrow langs komen. Deze personage wordt gespeeld door Keith Richards.

Op een gegeven moment werd het een beetje onduidelijk, voor mij dan, want Will leek voor de ene partij te zijn, maar liep ook met een andere partij te onderhandelen! Het kwam er op neer dat hij er zelf goed vanaf wilde komen zijn met zijn Elizabeth en zijn vader wilde redden. Voor wie hij nu precies is! Er volgt nog een groot gevecht in een draaikolk en Will vraagt Elizabeth ten huwelijk, Barbosa trouwt hen midden in een gevecht. Tijdens een gevecht word Will door Davey Jones neergestoken en overlijd. Als het hart van Davey Jones doorboort word zal diegene zijn plaats innemen op de Flying Dutchman en voor eeuwig leven. Jack leek dat wel wat, maar kon blijkbaar toch niet aanzien dat Will dood ging en Elizabeth alleen achter zou blijven en besloot de hand van Will te pekken zodat hij het mes in het hart van Davey Jones zou boren.

Okay, Will overleeft het, heeft nu het eeuwige leven. Leuk dat hij niet dood is, maar ik zou graag gezien hebben dat Will en Elizabeth samen de rest van hun leven konden delen. Nu mag Will eens in de 10 jaar aan land komen. Hij zal niet veel veranderen, maar zij wel. Ik vond de film echt leuk, maar dit einde vond ik dus niet leuk! Ik had het erg graag anders gezien. Ze zijn zo leuk samen, ze zouden het moeten verdienen samen te kunnen zijn. Ach, misschien ben ik gewoon een hopeloze romanticus.. Na de aftiteling zie je een kindje lopen dat een piratenlied zingt we zijn inmiddels al 10 jaar verder.. Vlak daarna kom mama Elizabeth aanwandelen. De zon gaat bijna onder, Will kan ieder moment verschijnen. En ja hoor, daar komt de groene flits en verschijnt Will. Die dus vader is geworden en maar eens in de 10 jaar van zijn gezinnetje kan genieten.

Er gaan roddels dat er een deel 4 zou komen. Nou, als Elizabeth en Will dan wel samen kunnen zijn mag dat van mij. Anders weet ik niet of het slim is om te doen!! Het schijnt ook dat Orlando Bloom al bedankt heeft en wie kan zijn rol ooit nog innemen? Niemand toch, haha. In elk geval is deze film met een open eind gesloten. Jack die op de Black Pearl wil stappen, die weg is, meegenomen door Barbosa. Beide doelen ze op een schat, Barbosa denkt dat hij de kaart in handen heeft, maar Jack heeft het middenstuk eruit gehaald. Nou, je raad het al wel weer, ze zouden elkaars hulp nodig hebben om de schat te kunnen vinden, ze raken weer in een gevecht waar Will en Elizabeth aan te pas komen en zo heb je weer een deel 4. Maar nu kan hun kindje ook meevechten.

Al met al was de film leuk, maar voor mij toch een beetje een zielig eind! Maar toch zeker de moeite waard om hem even te bekijken! Want er gebeurd nog zoveel meer!! Ik zal het personage Jack Sparrow wel een beetje missen, echt een van de leukste karakters die ik ooit heb gezien! En lekkere lieve Will, de stoere chick Elizabeth en al die anderen die er in alle 3 de films bij waren!

Bewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

65 − = 61

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.