Tuin &zo

Tuin: Nieuwe schutting

Vorige week zaterdag kwamen M&M (Marcel B en Marcel N) op ziekenbezoek, ik had keelontsteking. Het was mooi weer tot m’n broertje Marcel B zei, hé zullen we even de heg eruit slopen en een schutting plaatsen. Het is nu Pinksterweekend, dus hebben we 2 dagen om ermee bezig te gaan. Nou uhm, ja doe maar dan. Het plan lag al op tafel, maar details nog niet uitgewerkt.

Zo gezegd zo gedaan, beide heren begonnen met het sloopwerk. Via een collega van Marcel N hadden ze heren een hulpmiddel gekregen om de heg er snel uit te trekken. Nou ik moet zeggen, ik had nooit verwacht dat het zo snel zou gaan. Maar voor het eten was de heg er al uit en stond de eerste paal al in de grond. Mijn moeder was zo lief om bij ons thuis soep te komen maken zodat de jongens snel weer verder konden met de schutting. We kregen nog support van Joyce en tegen een uur of half 9 was de schutting klaar!


Zo zag de tuin eruit toen we in dit huis kwamen wonen. We hadden hem al een beetje onder handen genomen (struiken eruit gehaald). Links zie je een wilde heg.


Hier zijn we bezig geweest met het plaatsen van een verhoogd terras. Inmiddels alle struiken en ongein uit de tuin gehaald. Links de heg al wat ingekort.


Hier is de heg al behoorlijk ingekort, konden we van het mooie uitzicht genieten.


Zo zag het eruit toen alle struiken er uit getrokken waren. Aan beide kanten scheelt het gewoon een halve meter wat je nu extra hebt.


Jaha, zie hier onze nieuwe schutting. Is het geen plaatje? Haha! Bart probeert, via het ultra moderne takel materiaal wat M&M hebben gemaakt, de boom om te trekken.


Via Marcel N. konden we een aanhanger lenen om zo het meeste rommel weg te brengen naar de stort. Op de foto zie je links Bart, Timo, in het zwarte shirt Simon, In het midden Marcel N en daarnaast helemaal rechts Marcel B.

Onze tuin is weer een stapje dichterbij wat we willen hebben! Nu achterin nog een terras, opnieuw gras zaaien en dan is het op zich zoals we hem willen hebben. Ik wil eigenlijk nog een bloembak gaan maken, maar moet nog even Bart zover krijgen dat hij dit ook wil, tips zijn welkom 😉 Niet dat ik een ‘tuinwerkmens’ ben, maar als er wat bloeit vind ik het wel zo gezellig lijken! Maar dat komt in de loop van de tijd nog wel.

M&M nog heel erg bedankt voor jullie hulp!! Simon nog heel erg bedankt dat je ons voortuintje onkruid vrij hebt gemaakt!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

83 − 81 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.