Kijk & Luister

Dirty Dancing the musical

Vorige week belde mijn moeder me op en zei dat ik meteen naar de tv moest kijken. Er was een stukje over een nieuwe musical, Dirty Dancing in musical uitvoering. De film heb ik al zo ontelbaar veel keer gezien, dan is een musical er over ook helemaal te gek, toch?! Van het weekend heb ik wat op internet gekeken waar de musical gehouden zal worden.

ALLEEN in het Beatrix theater in Utrecht.. Zo flauw! Dan komt hij dus niet in Groningen, wat nep hoor! Om nu ‘even’ op en neer te rijden voor een musical is niet echt een optie hoor. We hebben het nog zo lekker druk de komende tijden 🙂 Dus vind ik dat ze het gewoon maar landelijk in moeten stellen!! Dat de musical Tarzan alleen daar gespeeld kan worden snap ik, maar dit kan toch best in Groningen ook plaats vinden? We hebben zo’n mooi theater 😉

Waar gaat Dirty Dancing ook alweer over?

Het verhaal
De zomer van 1963, Samen met haar ouders en oudere zus viert Baby vakantie op Kellerman’s vakantie club. Ze verveelt zich stierlijk ondanks het overvolle animatieprogramma van de club. Wanneer ze toevallig stuit op het personeelsverblijf ontdekt ze de broeierige afterparty’s van het personeel. Baby raakt volledig in de ban van de opzwepende dansbewegingen en de dansleraar Johnny Castle. Gegrepen door wat ze heeft gezien, wil ze niets liever dan deel uitmaken van deze wereld.

Het leven van Baby neemt een beslissende wending als zij in het diepe wordt gegooid en zich moet bewijzen als Johnny’s partner- zowel op de dansvloer als daarbuiten. Het resultaat is adembenemend en spectaculair want wie herinnert zich niet een van de meest legendarische dansfiguren ‘De Lift’.

De laatste musical waar ik heen ben geweest was Grease, die film had ik ook al tig keer gezien. Het was erg leuk om het eens in een musical vorm te zien! Ik ben ook al naar Beauty & the Beast geweest, die was ook erg mooi! Wat jammer was, dat we op het balkon zaten, ver weg dus. Dus nu is het op de eerste 10 rijen anders vind ik het te ver weg, haha. Het is veel mooier om iets dichterbij te zitten. Kun je de gezichten ook duidelijker zien.

Ik ben ook al eens naar de musical The Sound of Music geweest, volgens mij was dat een van de eerste waar ik heen ben geweest. En dan vergeet ik nog een paar hoor.

Nou ja, hopen dat Dirty Dancing toch nog landelijk word en anders op naar een volgende leuke musical. Meer informatie over de musical(s) kun je vinden op: Musicals.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

46 − 42 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.