Games & Tech

Lesbian Gamers Community @ Female-Gamers

Enige tijd geleden kwam ik in aanraking met de website Lesbian Gamers. De website was toen net gestart en sindsdien ben ik af en toe terug gegaan om te kijken naar de artikelen, nieuwtjes en andere informatie op deze website.nnnnDe website is gericht op de lesbische gamers. Als je zelf lesbisch bent of geïnteresseerd in lesbiennes en je bent dol op games, ben je daar op de juiste plaats zoals ze in hun inleiding op de site melden. Lesbische meiden die gamen hebben volgens hun een eigen plek nodig om te praten met andere meiden over games. rnrnOp Lesbian Gamers is deze vraag ook al voorbij gekomen waarop een artikel is geschreven waarom ze een eigen website hebben. Er worden aan aantal punten genoemd waarom ze een eigen website hebben. Allereerst omdat ze met soortgenoten zijn, meiden die van games en vrouwen zijn. Wie wil nu niet kennis maken met je eigen soort genoten. Je kunt helemaal jezelf zijn omdat je tussen je soortgenoten zit, je durft wat te zeggen zonder dat een ander je meteen af loopt te zeiken omdat je een vrouw bent die games speelt en ook nog eens op vrouwen valt. Als tweede vinden ze het leuk om mensen te laten weten dat ze bestaan. Ze in de minderheid zijn als vrouw en lesbische gamers. rnrnDe conclusie die ik heb kunnen maken dat ze alle games uitpluizen en verschillende games en characters bestempelen als lesbiennes. Maar ook zouden games een geheime lesbische boodschap met zich meebrengen. Neem bijvoorbeeld Lara Croft die zou Bi zijn. Als je verder leest hebben ze het over degene die de stem ingesproken heeft van deze Tomb Raider. Zij zou Bi zijn waardoor er dan meteen getwijfeld moet worden aan de seksuele geaardheid van Lara Croft. Ze is een gamecharacter.. In hoeverre kunnen we dan twijfelen aan verschillende gamecharacters? Zou de hoofd character uit Half-Life stiekem homo zijn? Omdat je hem nooit met een vrouw ziet? Het is maar net hoe gek je het allemaal wilt maken.rnrnPersoonlijk vind ik het wel jammer dat alles een lesbische ondertoon heeft, alles uitgepluist word of het niet toevallig een lesbisch vleugje heeft en als dat niet aan de orde is er zelf iets lesbisch van maken. Sommige artikelen kunnen leuk zijn om eens te lezen. Maar voor mij hoeft dit niet zo nodig. Al met al zou je de website zelf eens moeten bekijken en je eigen conclusie trekken. Wat wel jammer is is dat alles wat maar lesbisch of Bi zou kunnen zijn meteen helemaal uitgezocht word en hot nieuws is voor hun. Misschien komt het omdat ik niet op meiden val en het mijn interesse niet heeft. Maar dat laat ik voor iedereen in het midden en mag je je eigen oordeel over gaan vormen. rnrnMaar wat is de volgende stap? Een website voor alle blonde Female-Gamers? Of brunettes? Wellicht gesorteerd op leeftijd? Ik vind het jammer dat van de weinige meiden die al gamen deze ook allemaal weer onderverdeeld worden in een hokje.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

36 + = 45

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.