Games & Tech

World of Warcraft verslavend? @ Female-Gamers

Okay, ik ben ook om! Ik speel sinds kort ook World of Warcraft. Ik heb inmiddels al een aantal officiële waarschuwingen van lieve mensen in mijn MSN gehad (had het in mijn naam staan dat ik WOW speel). Deze lieve mensen zijn blijkbaar erg begaan met mij en hebben me gewaarschuwd, hun denken blijkbaar dat mijn ‘social life’ eraan gaat, ik zo’n 10 uur per dag WOW zal gaan spelen en uiteindelijk niets anders meer wil in mijn leven. Me ziek zal melden op mijn werk om Wow te kunnen spelen en dat soort dingen..nnnnDan bij deze het heugelijke nieuws, ik ben een grote meid en weet zelf wel waar de grenzen liggen. Maar toch bedankt voor jullie zorgzaamheid. Het is niet zo dat ik nog nooit eerder een MMORPG heb gespeeld en ik weet hoeveel tijd zoiets in beslag kan gaan nemen, het is maar net hoe sterk je zelf in je schoenen staat. Op dit moment erg sterk! Maar waar komen deze spontane waarschuwingen eigenlijk vandaan? rnrnIn de game WOW moet je levelen, je karakter een zo hoog mogelijk level maken. Dit doe je door middel van het dood maken van beesten die rond lopen en het volgen van Quests (opdrachten). In het begin level je vrij snel, maar naarmate je hoger leveled, gaat dit toch trager. Wie wil er nu niet zo snel mogelijk lvl 70 worden? En uiteindelijk als je in een guild terecht komt is de mogelijkheid aanwezig dat je grote ‘beesten’ van de server zult gaan verslaan met een hele groep andere WOW-ers. rnrnIk heb het spel nu een aantal uur gespeeld en ben nog niet verslaafd! Het is wel leuk om te spelen, maar wel irritant dat je zoveel moet lopen. Ik heb een Bloodelf Warlock gemaakt en volg een online guide die mij verteld welke Quests je op welke (logische) volgorde kunt volgen. Tot nu toe is het leuk, maar na een paar uurtjes heb ik er wel weer genoeg van en is het tijd voor andere dingen. Ik zal ook niet iets afzeggen omdat ik perse WOW moet spelen.rnrnMaar wanneer zal bij mij een mogelijke verslaving toe gaan slaan? Ik denk nooit hoor, daar heb ik teveel dingen die ik leuk vind om te doen! Ik heb wel een website gevonden die inspringt op de WOW verslaafden onder ons. rn rnrnrnDeze website is opgericht voor de World of Warcraft ‘game verslaafden’. Op de website kunnen gamers en ex-gamers een bericht achter laten hoe WOW hun leven (heeft) beïnvloed. Op dit moment zijn er al meer dan 20.000 reacties achter gelaten en ze blijven binnen komen.rnrnOf alles wat er staat voor 100% klopt is lastig na te gaan, je kunt wel je bericht anoniem achter laten, er komen toch wel uitspraken naar voren waardoor je wellicht nadenkt voor je WOW wilt gaan spelen. Sommige zijn zo opgegaan in het spel dat hun relatie naar de knoppen is gegaan, ze zijn ontslagen van hun werk, blijven zitten op school enzovoorts. Hieronder vind je een aantal uitspraken die (ex-)gamers hebben achter gelaten (in Engels):rnrnReactie #1:rnI was so addicted i was using my parents credit card to buy Gold online without them knowing and ran up a huge bill without even realising. Worrying about whether or not i’d have enough DKP to buy that ring if it dropped from MC was also really less interesting than my girlfriend or playing real games…ye know..with an end.rnrnReactie #2:rnBecause my Wife divorced me, took half my money, and the credit card I used to pay for WoW.rnrnReactie #3:rnI have been clean for 4 months. 2 months before that but then came back. And now I want back again! But I musn’t give in! I gave away my account freely and had them change the password. But I have cash in my pocket right now and the thrill of ganking a 13 yr old because my day at work sucked…arrrgggg….damn you blizzard!rnrnReactie #4:rnI started playing wow after reading some comments on this site. I never been a big gamer, wanted to see what all the fuss was about, I wanted to know why it was so addictive. rnrnThe problem started when i got to 70 and started bending my normal schedule around raiding times. All i could think about was WoW. Stupid to think it’s a game with set times i HAD to be playing. One day i found myself angry because i had to miss an important raid I just decided that i din’t want to play anymore. rnrnSold My account on ebay for £150 and put it towards a new motorbike. When i first quit i didn’t know what to do with so much free time, I’d forgotten what i did before i started playing. Wow consumes your life, Very difficult if not impossible to play casually. You don’t realize how much time your wasting until you quit.rnrn

rnrnReactie #5:rnAfter I hopped on Ventrilo and people found out I was that rarest of epics – OMG A REAL GIRL – a lot of them got real creepy real fast. It’s sad how many players lack basic social skills.rnrnReactie #6:rnWoW was my last MMOG (saved the best MMOG for last), as I am getting far too old for this kind of ‘entertainment.’ rnI much prefer a single player 2-dimensional strategy game where I can save my progress and come back to at my own convienience!rnrnReactie #7:rnMy girlfriend left me and it literally took me 2 days to notice she and all her stuff were gone.rnrnReactie #8:rnActually I haven’t quit yet, really struggling with it. I know I should but I just can’t seem to make myself. Officer of a guild, rl friends playing, etc etc, and yet I can se it slowly ruining my life…rnrnReactie #9:rnBecause someday, I’d like to tell my grandchildren about my life experiences and I don’t think a story about how I “agroed a Molten Giant once” will cut it. Oh and working on that “having grandchildren thing” would be nice. Starting with kids of my own.rnrnrnNatuurlijk is geen mens gelijk en ligt de verantwoording bij jezelf. Natuurlijk kun je wel eens zo opgaan in een spel dat je de tijd vergeet en het misschien later is dan je gepland had. Maar dat geld niet alleen voor de game World of Warcraft, dat gevaar is bij alle games aanwezig. Denk aan verschillende online shooters (Counter-Strike, Call of Duty, Unreal Tournament, online Poker of misschien wel een ander spel). Het is uiteindelijk jouw eigen keuze in hoeverre jij het je leven laat beïnvloeden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

61 − 57 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.