Leestafel

Lauren Weisberger komt met Chanel Chic

Ooit lang geleden (2,5 jaar) zag ik het boek Gossip & Gucci liggen in een boekhandel. Na de achterkant gelezen te hebben vond ik het wel een erg leuk verhaal, opmakend van dat kleine stukje dan he. Ik kreeg het boek van mijn moeder en zo begonnen mijn leesmomenten weer. Jarenlang had ik geen boek gelezen, voor de lol dan. Na dit boek kwam ik uit op andere pocket boekjes en toen kwam de Duivel draagt Prada. Ook dit boek heb ik gelezen. Wat een leuk verhaal was dat. Dit boek werd ook nog eens verfilmd.

De film heb ik volgens mij al wel meer dan 10 keer gezien. Ach, wat kan ik zeggen, het is een leuke film! Maar nuuuu komt de schrijfster van mijn 2 favoriete boeken met Chanel Chic. Ik las het in een tijdschrift ergens en heb hem 2 weken geleden besteld. Gisteren lag hij op de mat en kan ik hem lezen en bij de andere 2 zetten.

Voor degene die niet weten waar de boeken over gaan, is hier een klein stukje:

De duivel draagt Prada koop hier

Andrea Sachs, vers uit de collegebanken, is net aangenomen als de nieuwe assistent van de alom gevreesde en bewonderde hoofdredacteur van het tijdschrift Runway, Miranda Priestley. Runway is het blad op modegebied, de lieveling van alle ontwerpers. Op de redactie komen de bekende namen van alle kanten op je af: Prada! Armani! Manolo’s! Versace! Er lopen alleen maar heel magere, zeer stijlvolle vrouwen rond, en mooie mannen in strakke zwarte coltruien en strakke leren broeken. En met een haast kinderlijk gemak weet Miranda al deze succesvolle, hippe mensen te reduceren tot trillende kleine kinderen.

Andrea vertelt op een frisse, ontwapenende manier over het leven van hen die aan de top staan, en over hoe iemand die aan de top staat het leven van ondergeschikten tot een hel kan maken en alle gevoel voor realiteit verliest. Zo laat Miranda de nieuwste Harry Potter invliegen voor haar schatjes van kinderen, laat ze Andrea haar gigantische telefoonrekening voorschieten, en moet haar ontbijt precies op de seconde nauwkeurig voor haar staan. Elke dag wordt Andrea zwaar op de proef gesteld, en vaak ook ‘s nachts, als de commando’s van Miranda door de telefoon klinken.

Terwijl haar werkdagen steeds langer worden en de eisen steeds extremer, realiseert Andrea zich dat het baantje waar duizenden vrouwen een moord voor zouden doen haar het leven flink onmogelijk maakt.

Gossip & Gucci koop hier

Gossip & Gucci is het verhaal van de 27-jarige Bette. Ze is intelligent en grappig, maar ze verveelt zich. Als ze een nieuwe baan aanneemt als event planner moet ze onder andere grote feesten organiseren voor de jetset in Manhattan. En dan is het gedaan met Bette’s saaie leven. In plaats van zich negentig uur per week af te beulen achter een computer, zit ze nu in het vliegtuig op weg naar hotspots als Miami, Londen en de Hamptons.

Bette rolt van het ene feest naar het andere, en ze gaat steeds meer op in haar nieuwe luxe-leventje. Alleen Michael, haar oudste vriend, ziet nog wel eens een glimp van de oude Bette. Ze raakt het contact met de werkelijkheid steeds meer kwijt. Maar kan dit wel goed blijven gaan?

Chanel Chic koop hier

Opnieuw een smeuige, onthullende en vooral erg grappige roman, boordevol saillante details. Chanel en champagne brengt je tot in de kern van een luxewereldje, waar zelfs de beste vriendschappen tot op het uiterste getest worden. Op een avond in Soho House, een van de populairste en exclusiefste clubs in New York, sluiten drie vriendinnen, Emmy, Leigh en Adriana, een pact: ze zullen elk datgene gaan veranderen in hun leven wat hun het meest dwarszit.

In haar derde roman is Lauren Weisberger beter op dreef dan ooit. Met Chanel chic schreef ze een verhaal met een ziel, dankzij de onvergetelijke vriendinnen. Drie vrouwen die alles lijken te hebben wat hun hartje begeert…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 17 = 20

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.