de Feestdagen,  Gezin & Familie

Eerste kerstdag 2008

Vrij, vrij vrij! Dat is het eerste waar je aan denkt met kerst. Oh, nou ja voor mij dan! Het tweede is, lekker met familie, eten en cadeautjes. Okay, laatste twee genoemden omdraaien, cadeautjes zijn leuker dan eten, hihi. Deze kerst vierden we deze eerste kerstdag samen met mijn familie. Hieronder vallen, mijn oma, moeder, vader en vriendin, broertje en vriendin, oom en tante en wij natuurlijk! Zo lekker duidelijk.

Ik heb helaas geen foto’s kunnen maken, was te druk met het eten maken met mijn oma, moeder en tante in de keuken. Daarna werd het tijd om mijn familie eens kennis te laten maken met het cadeauspel die we altijd vieren in Apeldoorn. Wat nam men mee? 3 cadeautjes, een waardebon van een winkel naar keuze ter waarde van 10 euro en 2 kleine cadeautjes. Hier werd door allen gehoor aan gegeven en er lag een bul met cadeaus! We zaten er allemaal in een kring omheen en hanteerden in eerste instantie de volgende regelgeving:

In de eerste ronde, beetje opwarmen, als je 3 of 6 gooide mocht je een cadeau van de stapel pakken. Ook uitpakken en daarna voor je neer leggen. De ene was hier gelukkiger mee dan de ander.

Na deze ronde kwamen er nieuwe regels aan de rode en hierbij ook een tijd die voor 1 persoon (ikke!) bekend was. Nou ja, Bart wist het ook een beetje. De regels waar we ons toen aan moesten houden:

1. Van speelrichting veranderen je gaat eerst met de klok mee
2. Cadeau ruilen met een persoon naar keuze
3. Allemaal een plaats naar rechts opschuiven, cadeaus blijven liggen
4. Van plaats ruilen met een persoon naar keuze
5. Je buurman of buurvrouw moet een beurt overslaan
6. Cadeau bij iemand wegpakken
Tijdens het spel hebben we de regels nog een klein beetje aangepast, maar het was zo leuk en zo gezellig! Bijna een uur vechten om de cadeaus die je graag wilde hebben! Ik vond het erg gezellig, ook omdat ik voor het eerst sinds de scheiding van mijn ouders kerst kon vieren met hun samen in een ruimte. Daar ben ik heel erg blij mee!

Tot volgend jaar allemaal!

Bewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 1 = 2

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.