Beestenboel

Examen hondencursus GG1

Op zaterdag 29 november was het dan weer eens tijd voor een examen. Pepper en ik waren met onze 3e cursus bezig, Gedrag en Gehoorzaamheid 1. Het gras was nat, het was frisjes maar gelukkig wel droog. Omdat het gras nat was, was ik er al wel een beetje bang voor dat Pepper niet wilde gaan zitten en liggen. Dat terwijl we op 3 oefeningen sowieso 5 punten moesten halen.nnnnDit waren de onderdelen:rn- gedrag naar andere hondenrn- staanrn- betastenrn- gebit tonenrn- blijven liggenrn- aangelijnd volgenrn- los volgenrn- komen op bevelrn- plaats sturenrn- vlak apporterenrn- omgang geleider/hondrnrnDe 3 onderdelen die volgens mij met 5 punten gehaald moesten worden waren gedrag naar andere honden, plaats sturen en vlak apporteren. Daarnaast moest je in totaal 80 punten binnen slepen naast de 3 verplichte onderdelen.rnrnAlles verliep wel okay, de instructrice vroeg me nog wel of het ging, want ze moest zo om me lachen, ik leek wel van de leg. Nou ja, ik was gewoon zenuwachtig! Ik wilde het gewoon halen. Eerst gingen we als groep wat onderdelen doen als lopen, staan, betasten, gebit tonen en daarna allemaal om de beurt. rnrnDe oefening plaats sturen ging helemaal niet lekker. Het was erg blubberig en daar wil Pepper echt niet in liggen, geef d’r ongelijk, zou jij het wel doen? Dit was dan ook het onderdeel waar we in eerste instantie op gezakt zouden zijn. MAAR, je mag een onderdeel over doen met de kans het als nog te halen. We mochten plaats sturen over doen en toen ging het best goed! Pepper deed zelfs een poging om te gaan liggen!! Zo schattig. Onze puntentelling zag er als volgt uit:rnrn

rn

rn

Aftrek

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

Onderdeel
Score
Gedrag naar andere honden 0 10
Staan 0 10
rn

Betasten 1 9
Gebit tonen 0 10
Blijven liggen 2 8
aangelijnd volgen 2 8
los volgen 2 8
komen op bevel 1 9
plaats sturen (8) 5 (2) 5
vlak apporteren 2 8
omgang geleider/hond 3 7
Totaal 18 92

rnrnPepper had ook niet veel zin in de af en blijf oefening waarbij ik 3 minuten achter de container moest, het gras was nat!? Ze bleef wel op d’r plek staan en bewoog niet. rnrnZo zijn we dus weer geslaagd, vet tof! In maart gaan we weer verder, nu is het te koud, te druk en dan gaan we weer knallen met ons 2!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 7 = 2

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.