Beestenboel

Neefje = Mug & Mug = Vlieg

Je kan je afvragen ‘waar gaat dit nu weer over’. Waar het exact mis is gegaan weet ik ook niet, maar het is sowieso iets Gronings. Mijn schoonfamilie had er nog nooit van gehoord en Bart raakt er van in de stress. Ik weet al niet eens hoe ik dit uit moet gaan leggen… Maar ik doe toch een poging. Zo’n prikbeestje, waar je die ellendige jeukbulten van krijgt, noem ik een neefje. Zo heb ik dat geleerd, ik wist niet beter! En een vlieg is voor mij een mug. Dat kan verwarrend zijn…

 

MUG!

Als ik namelijk roep, ‘whaa een dikke mug’! Denkt Bart meteen, ik laat me niet leegzuigen en kom onder de bulten te zitten. Terwijl ik dus een dik zwart beest bedoelde, in plaats van het prik ding. Dat kan enige miscommunicatie opleveren. Inmiddels vraag ik het eerst,” zo’n prik ding dat is toch een mug”? En ik hoor vanzelf wel of ik het goed had of niet! Ik heb er echt nog wel wat moeite mee om ze uit elkaar te halen. Maar mijn schoonfamilie weet inmiddels wel wat ik bedoel, als ik het over een neefje heb…

 

Vlieg!!

Nu ik dit aan het tikken ben raak ik er nog van in de war. Hopelijk is het voor mijn lezers duidelijk! Neefje = Mug & Mug = Vlieg

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 + = 26

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.