Games & Tech,  Gezin & Familie

Column: Oma’s aan de Wii @ Female-Gamers

We vergeten de opa’s niet, maar dat zinnetje spookt door mijn hoofd vanaf het moment dat ik hoorde dat mijn oma een Nintendo Wii voor d’r verjaardag wilde hebben. Waarom? Ze vind het bowlen gewoon zo leuk! Wij als familie hebben er gehoor aan gegeven en ze was echt verrast toen ze de grote doos open maakte en zei, “is dit echt?” Een supermooi moment.nnnnJe hoort steeds vaker dat er in bejaardentehuizen en/of verzorgingstehuizen een Nintendo Wii aangeschaft wordt. Op deze manier kunnen de op leeftijdzijnde mensen kennis maken met de technologie van nu, maar ook nog een beetje in beweging zijn en blijven.rnrn

rnZe vergeten even dat ze aan een rolator lopen en hebben echt plezier. Het is ook nog eens een lichte vorm van beweging, je kunt je zoveel inspannen als je natuurlijk wilt. Neem bijvoorbeeld de tennis variant op de Wii. Dit kun je zelfs zittend doen, mocht je slecht ter been zijn. rnrnNaast dat het goed voor de technologische knobbel is, het bewegen kan het ook nog eens een sociale aangelegenheid zijn. De ouderen hebben bowl avonden (of middagen) of een tennis zondag. Het trekt bekijks en mensen willen meedoen, omdat het nieuw en niet zwaar is. rnrnWij hebben de hele avond Wii sports gespeeld. Heel mooi om te zien dat mijn familie erg fanatiek is en mijn oma.. Ja, die maakt je hard in met bowlen!rnrnDe Nintendo Wii is dus echt voor jong en oud! Hoe staat het met jullie opa’s en oma’s? Zijn die al aan het Nintendo Wii-en? Of heb ik je nu op een idee gebracht voor hun verjaardagen?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 75 = 85

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.