Games & Tech

Review: Fishdom Holiday Splash (PC) @ Female-Gamers

Vissen zijn leuk, check. Een zelfreinigend virtueel aquarium ook leuk, check check. Een puzzelgame die je tot in de oneindigheid kunt spelen, dubbelcheck! Geld verdienen met het spelen van een puzzel om je aquarium te vullen die je ook nog als screensaver kunt gebruiken, driedubbelcheck!!nnnn

rnrnIn Fishdom Holiday Splash krijg je de keuze uit eerst drie aquariums. Ga je voor Halloween? Thanksgiving of Kerst? Gezien de thema’s van de aquariums de naam Holiday in de titel. Het is ook wel een klein feestje op je aquarium vol te proppen, zo leeg zonder visjes is ook zo zielig. rnrn

rnrnOm je aquarium te vullen moet je geld verdienen. Geld verdien je door het spelen van de puzzels. Deze puzzels zijn er allerlei soorten en maten, van makkelijk tot aardig ingewikkeld. De tijd die dringt terwijl jij je best doet alles wat geel is vrij te spelen, de kettingen los te maken zodat je verder kunt gaan.rnrn

rnrnAls je geld hebt vul je je aquarium. Als deze gevuld is en aan de eisen voldoet, krijg je uiteindelijk de mogelijkheid om aan een nieuw aquarium te beginnen. Je hebt zeg maar drie levels, brons, zilver en goud voor je een nieuw aquarium kunt starten. Je moet dus zorgen voor voldoende vissen, decoratie en comfort. rnrn

rnrnIs je aquarium gevuld, dan neem je een nieuwe, met een ander thema, vissen en spullen om je aquarium op te leuken. De eerste drie aquariums kun je zo starten, de opvolgende moet je 5000 aan muntenheden neertellen om te starten. Dus weer een hoop puzzels oplossen, alsof dat dan zo’n vervelend karwei is…rnrn

rnrnOm nu te zeggen, deze game is voor 20+ wil ik niet zeggen, het aquarium is zeker wel leuk om te vullen, maar ben je in principe zo mee klaar. De puzzeltjes daarentegen kun je door en doorspelen. Inmiddels heb ik al bijna 120 gespeeld en is gewoon leuk om even tussendoor te spelen. Als ik dan vet veel geld heb, dan koop ik een nieuw aquarium! De nieuw te kopen aquariums kunnen ongelimiteerd gekocht worden voor 5000. Wat wel leuk is, is dat je jouw volgepropte aquarium als screensaver op kunt slaan. Dan kun je extra genieten van je visjes, wat wel weer lollig is natuurlijk. Geeft net even wat meer leven aan je scherm.rnrnScorernrn- Gameplay: 8/10rn- Fun: 8/10rn- Levensduur: 7/10rn- Graphics: 7/10rn- Geluid: 7/10rn- Originaliteit: 6/10rnrnTotaal score volgens reviewer: 7.2rnrnProbeer de demornPrijs: € 6,99

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

77 − 73 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.