Games & Tech

Review: Operation Flashpoint Dragon Rising (PC) @ Female-Gamers

Als er over één game veel gesproken is afgelopen tijd dan is het wel over Operation Flashpoint: Dragon Rising. Hoe vaak is de game wel niet uitgesteld en wat waren de verwachtingen hoog, maar nu is het dan eindelijk zo ver. De game is voor 18+ gebruikers.nnnn

rnrnOperation Flashpoint Dragon Rising is een realistische shooter waarin je ontzettend veel vrijheid en keuzes hebt. Jij bepaalt welke tactiek je team volgt, ren je er als een kip zonder kop in of maak je een omtrekkende beweging om je vijand te flanken. Gebruik je die airsupport en kies je dan voor een precisie bombardement of moet het verspreid plaats vinden. Welke wapens neem je mee? Welk type kogel en welke granaten? kortom keuze zat.rnrn

rnrnHet spel draait om het eiland Skira. De Chinezen hebben dit eiland bezet vanwege de olievoorraden, gezien de geschiedenis vinden zij dat ze hier recht op hebben. Uiteraard is Rusland het hier niet mee eens en besluit er wat aan de doen. Wat doe jij daar dan als Amerikaan zou je denken? Simpel, olie olie en nog eens olie. De Verenigde Staten hebben liever Rusland als de Chinezen daar dus mag je aantreden. rnrn

rnrnTijdens het spelen van de campagne kom je er al snel achter dat de “rennen als kip zonder kop tactiek” niet gaat werken. Je moet slim zijn want dat is je vijand ook, de AI is zeer goed in dit spel, je vijand zal je altijd proberen in de sluiten, je opmars proberen verstoren. Ze liggen met hun camouflage pakjes in de bosjes op je te wachten en als het er naar uit ziet dat ze ingemaakt worden trekken ze zich terug. Eén van de kleine bugs in de AI is dat het voor kan komen dat je 2 vijanden bij een gebouw ziet staan, je er 1 door z’n hoofd schiet kan het gebeuren dat de andere niks doet. Dit komt echter niet vaak voor, meestal reageren ze meteen met een tegen aanval en als je niet oppast ben jij het die dit keer moet rennen voor z’n leven. Regelmatig zal je een campagne over moeten doen omdat je eerst gekozen tactiek niet werkt. Kies je er bijvoorbeeld voor om die airsupport te gebruiken en een dorp plat te gooien hou er dan rekening mee dat die actie een reactie van je vijand oplevert. rnrn

rnrnEr zijn voertuigen in dit spel aanwezig al zijn het er niet heel veel, persoonlijk vond ik de besturing niet heel fijn dus heb daar waar het kon besloten ze niet te gebruiken. Hoe verder je in het spel komt hoe groter de rol van voertuigen wordt.rnrnConclusiernOndanks de hooggespannen verwachtingen stelt dit spel absoluut niet teleur. Het kost even wat tijd om aan de besturing te wennen maar als je dat eenmaal door hebt wordt je in het spel gezogen en blijft het je boeien tot het eind. De game bevat nog enkele bugs, hopen dat deze snel opgelost gaan worden. rnrnScorern- Gameplay: 7/10rn- Fun: 7/10 rn- Levensduur: 8/10rn- Graphics: 9/10rn- Geluid: 8/10rn- Originaliteit: 8/10 rnrnReview score volgens de reviewer: 7.8
rn
rn
rn
rnrnNog een aantal screenshots van de game;rnrn

rn

rn

rn

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

95 − 90 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.