Games & Tech

Review: Stardoll (site) @ Female-Gamers

Als klein meisje kon ik uren voor de spiegel staan om allerlei gekke klerencombinaties uit te proberen. Die tijd is nu voorbij, maar de website Stardoll laat me die pret herbeleven. Lees verder om te zien wat ik van de site vond.nnnn

rnrnIk moet eerlijk bekennen dat ik een paar jaar geleden deze site weleens heb bezocht. Ik was toen een grote fan van Britney Spears (no comment), dus vond ik het leuk om haar mijn stijl te geven. Veel opties waren er toen niet. Het kledingrek hing overvol met jurken, broeken, truitjes en tasjes. Je moest de kledingstukken naar (in dit geval) Britney ‘slepen’. Dit ging nogal moeizaam door het gebrek aan ruimte. Het ene kledingstuk kwam onder het andere terecht, wat na een tijdje zeer frustrerend werd. Ik heb de site in jaren niet meer bezocht, dus was ik stiekem wel benieuwd wat ervan geworden is.rnrnIk kon niet wachten om een account aan te maken en aan de slag te gaan met mijn creatie. Qua looks kon ik mijn MeDoll redelijk goed op me laten lijken. Ik had dan ook keuze uit tientallen pruiken, ogen, wenkbrauwen etc. Na het uiterlijk te hebben veranderd, kwam ik terecht in mijn kamer. Het was nog een saaie boel, aangezien hij nog niet was ingericht. Gelukkig lag er een zakje Stardollars (geld waarmee je betaalt in de game) op de grond waarmee ik de boel wat kon opleuken. In mijn kledingkast hing ook niet bepaald veel, dus besloot ik daar eerst wat aan te doen.rnrn

rnrnShopping timernrnAls je op het icoontje kleren kopen klikt, word je meteen naar de vrouwenhemel gestuurd, namelijk een Amerikaanse shopping mall: de Starplaza. Voordat ik naar binnen kon gaan moest ik kiezen uit 4 soorten winkels. De StarFashion, StarBeauty, StarSparkles en Celeboutique. Er zijn bekende kledingmerken aanwezig als DKNY, ELLE en kledinglijnen van celebrities. Alle kleren en accessoires zijn goedkoop, dus kun je lekker veel inslaan! Mocht je niet tevreden zijn met je aankoop, dan kun je je kleren altijd nog verkopen in de vintage store.rnrn

rnrnMeubels kopen doe je vanuit huis, in de zogeheten Suite Shop. Je vind er schattige hebbedingetjes, meubels en zelfs huisdieren. Er is voor ieder wat wils, waardoor je je kamer je eigen stijl kunt meegeven.rnrn

rnrnSpelletjesrnrnEr is meer dan alleen verkleedpartijtjes voor je MeDoll. Je kunt ook spelletjes spelen waarmee je Stardollars kunt verdienen. Je kunt kiezen uit 4 games die over het algemeen vrij makkelijk zijn. rnIn Math challenge word je wiskundekennis getest. Verwacht hier geen moeilijke wiskundesommen, maar rekensommen op basisschoolniveau.rnIn Globetrotter moet je landen aanwijzen met een punaise. Als je het goede land hebt gevonden, verschijnt de hoofdstad in beeld. rnIn Celeb quiz zie je een wazige foto van een beroemdheid. Je hebt 3 mogelijke antwoorden om uit te kiezen. Hoe sneller je het antwoord weet, hoe meer punten je krijgt.rnIn Celeb snapshot kijk je door een camera. Er lopen allerlei celebrities voorbij die jij zo goed mogelijk moet fotograferen.rnrn

rnrnJe kunt de games zo vaak spelen als je wilt, maar je kunt per dag niet meer dan 5 punten verdienen. Na de games is het weer shoppen geblazen, de verdiende punten zijn namelijk maar anderhalf uur geldig!rnMocht je de spelletjes niet zo leuk vinden, dan kun je andere minigames spelen. Hier verdien je echter geen Stardollars mee.rnrnWat Stardoll zo bijzonder maakt, is dat je ook beroemdheden kunt verkleden. Zo kun je bijvoorbeeld Kristen Stewart en Miley Cyrus verkleden.rnrn

rnrnClubsrnrnEr is niets leuker dan een game met je vrienden spelen. In Stardoll hoef je je nooit te vervelen, want je kunt lid worden van clubs. In een club kun je chatten met mede-Stardolls met dezelfde interesses, decors bouwen of ideeën uitwisselen. Er zijn twee soorten clubs: een publieke club en een privé club. Het enige verschil is dat je bij een privé club toestemming nodig hebt van de beheerder om lid te worden.rnJe kunt ook je eigen club oprichten en al je vrienden uitnodigen. rnrn

rnrnMagazinernrnBij een site als Stardoll hoort natuurlijk wel een hip modemagazine. En die is er! Het tijdschrift Stardoll Magazine wordt regelmatig uitgebracht. Elke dag is er nieuws over celebs en mode, kun je meedoen aan wedstrijden, quizzen en maak je kans om op de cover te komen. Je kunt een ‘Covergirl’ worden als je veel reclame maakt voor jezelf, veel reacties achterlaat in gastenboeken van anderen en nieuwsberichten verstuurt.rnrn

rnrnDesignrnrnVoor alle creatieve girls is het mogelijk om je eigen kleding te ontwerpen in Star Design. Als je erg tevreden bent over je creatie, kun je mensen op je laten stemmen. Wie weet komt jouw kledingstuk wel in de winkelrekken te hangen! Ook kun je je eigen meubels customizen, wat je kamer nog meer sfeer geeft.rnrn

rnrnSuperstarrnrnMeiden die meer uit deze game willen halen kunnen Superstar worden. Je hebt een aantal voorrechten en leuke extra’s. Zo krijg je 200 Stardollars per maand (i.p.v. 100), heb je keuze uit meer make-up, kun je huisdieren adopteren, heb je een súpergrote suite en heb je als eerste exclusieve toegang tot Starplaza. Dit gedeelte is niet gratis, maar voor zo’n 5 euro ben jij al een V.I.P. in Stardoll!rnrn

rnrnConclusiernrnStardoll is zeker een aanrader voor meiden die hun modefantasieën willen laten uitkomen. Er is ongelofelijk veel keuze, soms iets teveel als je het mij vraagt. Van kleding ontwerpen tot chatten met leden in clubs, het is allemaal even leuk. Zelf richt ik me niet zo op het modegebied, maar toch heb ik me prima vermaakt met deze game.rnIk heb eigenlijk niets negatiefs over Stardoll te zeggen, behalve dat de spelletjes wel wat moeilijker hadden gemogen.rnrnScore volgens reviewer: 8,8

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.