Creatief,  DIY,  Games & Tech

DIY: Pac Man Armband

Voor deze Do It Yourself heb ik mijn kralen en nodige gereedschapjes uit de kast gehaald. Ik heb namelijk een Pac Man armband gemaakt en de uitleg kan je hieronder vinden.Je kan met verschillende soorten kralen en bedels werken, maar voor deze DIY heb ik gekozen voor de bedels die ik van Pac Man had liggen. Wat heb je nodig:

  • Kralen naar wens
  • Bedels
  • Ringetjes
  • Legbord
  • Tangetjes
  • Elastiek geschikt voor sieraden te maken
  • Eventueel sieradenlijm

 

Een legbord is uitermate handig, want daar spreid ik altijd een deel van mijn benodigdheden op uit. Ik heb een aardige voorraad kralen, dus kan ik volop kiezen wat ik wil gebruiken. Maar anders kan je altijd via GOOGLE zoeken naar de kleur die je wilt en via EBAY welke bedels (pendants) je wilt gebruiken.

Ik leg mijn kralen uit op het legbord en kijk of het naar wens is. Je kan van alles door elkaar gooien, lekker mixen en matchen, maar ik ben van de symmetrie, dus probeer ik het altijd zo gelijk mogelijk te houden.

Heb ik de kralen naar wens neergelegd, dan is het even aan het elastiek rijgen, knoopje erin en klaar! Ik doe vaak nog even een drupje (sieraden)lijm op het knoopje zodat hij extra stevig vast zit. Maar dat hoeft niet per se.

Dan is het tijd om de bedels eraan te zetten. Hier gebruik ik twee tangetjes voor en ringetjes.

Met in elke hand een tangetje buig je het ringetje open.

Daarna doe je de bedel eraan.

Omdat ik gebruik gemaakt heb van kralen met een oogje, bevestig ik daar mijn bedel aan. Je kan ze ook ‘gewoon’ op het elastiek tussen de kralen in mee rijgen of later toevoegen. Het ringetje natuurlijk weer terug buigen, zodat deze dicht is.

Dan nog even de andere bedels eraan bevestigen.

En Voilà, je armbandje is klaar!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 9 = 15

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.