Games & Tech,  Persoonlijk

App Check: Hay Day (iPad) @ Female-Gamers

Onlangs stuitte ik tijdens het browsen door de iTunes Store op de iPad app, Hay Day. Nieuwsgierig als ik ben heb ik deze gratis game gedownload en ben lichtelijk verslaafd!nnnn
rnHay Day is een typische boerderijgame met veel mogelijkheden. Je doorloopt een tutorial en leert hoe je boerderij werkt. Al snel ben je flink aan de slag met het planten, oogsten en het maken van verschillende producten. rnrn

rnMaar ook dieren mogen niet missen op een boerderij. Zo heb je onder andere kippen, koeien, varkens, schapen en geiten waar je producten van krijgt. Maar deze beesten hebben ook weer eten nodig dat je in een speciaal apparaat maakt. Hier heb je dan weer de producten nodig die je op je land oogst. Dieren zien er leuk uit als ze klaar zijn om hun product af te staan. Je swiped (veegt) met een mandje langs je kippen of zet je varkens in een stoomapparaat als ze te vet zijn geworden om nog een stap te kunnen doen. Nadat je de producten hebt gepakt is het tijd om ze weer vet te mesten! De dieren gaan niet dood van de honger, ze liggen er wat vreemd bij. Kippen wapperen met hun vleugels, varkens zijn erg mager en geven aan dat ze honger hebben en schapen staan te rillen van de kou als je hun wol hebt gepakt.rnrn

rnMet alle producten die je verzameld maak je nieuwe producten. Zo maak je koekjes, boter, kaas, suiker, taarten, brood, popcorn en nog veel veel meer!! De apparaten speel je vrij, je levelt en per level zijn er nieuwe apparaten, dieren of decoraties beschikbaar voor jouw boerderij. Zo maak je telkens nieuwe producten die je kan verkopen. rnrnOp je boerderij is een prikbord waar bestellingen op staan van winkels en bedrijven in de buurt. Aan jou de taak om de producten die ze wensen te verzamelen en te laten bezorgen. Zo verdien je geld en krijg je punten om hoger te kunnen levelen. rnrn

rnEr zijn verschillende manieren om geld te verdienen. Zo kan je de bestellingen die je krijgt versturen, komen er mensen langs, maar je hebt ook een marktkraam. Hierin kan je ook producten leggen die je kunt verkopen. Je hebt eens in de paar uren de mogelijkheid om je producten in de lokale krant te laten verschijnen en hier komen dan vaak mensen op af. Je kan ook zelf producten kopen die je nodig hebt door zelf even in de krant te snuffelen, deze is te vinden in je witte brievenbus. rnrnrnEen andere optie om geld te verdienen is de boot! Deze speel je in de loop van het spel vrij en krijg je dagelijks bestellingen binnen om in te laden. Je hebt hier een bepaalde tijd voor. Alleen producten maken kost ook de nodige tijd. Gelukkig is er de optie om hulp vragen, je Facebook vrienden of andere boerderijen die je volgen kunnen je dan voorzien in de producten die je nodig hebt. Dit kan je ook bij anderen doen en is ook geld mee te verdienen. rnrn

rnAls je een vriend(in) hebt geholpen met het volstoppen van de boot, of planten water te geven die uitgedroogd zijn verdien je geld en level je verder. Ook krijg je bedankbriefjes en speel je weer content vrij.rnrnJe kan ook achievements halen door een bepaald aantal eieren te verzamelen, bestellingen te voltooien of aan het rad draaien dat elke dag langs komt om je een gratis ‘iets’ te geven. Je kan in principe gewoon gratis spelen, maar het is mogelijk om bijvoorbeeld diamanten te verzamelen die je ook kan kopen. Hier gelden verschillende bedragen voor en kunnen je helpen om bepaalde processen te doen versnellen.rnrnOm al je goederen op te slaan heb je een schuur en silo. De silo is voor de producten die je van het land haalt (graan, mais, wortelen etc.) en in de schuur kan je ‘de rest’ kwijt. Nadeel is dat je steeds meer producten maakt en je steeds sneller je schuur en silo vol hebt zitten. Deze kan je ‘upgraden’ zodat er meer in bewaard kan worden. Hier heb je speciale items voor nodig die je tijdens het verzamelen van producten krijgt of moet je kopen via marktkramen. Sommige items zijn moeilijk aan te komen, wat soms een beetje frustrerend kan zijn. rnrn

rnJe speelt dus aan allerlei kanten items vrij en krijgt per level nieuwe mogelijkheden om je assortiment aan producten uit te breiden. Je kan het de hele dag door spelen, of gewoon eventjes tussendoor. Het maakt niet uit, alles blijft zoals je het achter hebt gelaten en klaar om verder te gaan waar je bent gebleven!!rnrnWil je het eens proberen? Hay Day is gratis te spelen op de iPad en iPhone en krijgt regelmatig updates. Hay Day is in verschillende talen beschikbaar, dus je kan hem lekker in het Nederlands spelen. En zoek je nog een boerenbuur, voeg me dan toe op facebook!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 65 = 67

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.