Persoonlijk

Dag dag kiesjes Part 2

Vandaag ben ik er aan toe om deel twee van mijn “Verstandkiezen moeten eruit” issue. Heel stiekem had ik het voorgenomen, eind 2008, dat ik in 2009 mijn verstandskiezen eruit wilde hebben, dat moest ook eigenlijk, maar uiteindelijk ben ik natuurlijk wel de baas! Vrij van mijn werk tussen kerst en oud & nieuw, een mooie gelegenheid leek mij. Ik mocht ook wel de dag voor kerst komen, ja doei!! Dan al het lekkere eten missen enzo? Dacht het niet.
Maandag 28 december 2009
Vroeg in de ochtend was ik aan de beurt, als een van de eersten. De prikken waren verrot, net als de eerste keer, vooral die in je gehemelte, maar dat duurt niet heel erg lang en is alles lekker verdoofd. Ook deze keer moesten mijn kies boven en onder eruit gehaald worden. Onder lag horizontaal en lag volgens de foto’s al lekker in mijn kies er voor te knuffelen, wat gelukkig mee bleek te vallen. De behandeling was een hel! Ik wil mensen niet afschrikken, maar als ik deze kant eerst had gedaan, was ik niet teruggekomen hoor.

Mijn onderste kies had er wat moeite mee om mijn kaak los te laten. Het leverde een hele hoop gesjor op en uiteindelijk ook veel pijn omdat een laatste stukje niet uit mijn kaak wilde. Ik voelde hem eruit getrokken worden en damn, wat een pijn! Het was echt niet tof, voelde het allemaal en moest er gewoon een hele hoop tranen van laten rollen over mijn wangen, onder het groene doek die je over je gezicht krijgt. De bovenste kies heb ik weinig van meegekregen, die was er ook echt zo uit. Eenmaal klaar mocht ik naar huis, ben snel naar Bart gelopen en zijn samen gauw weggegaan.

Dinsdag 29 december 2009
Bikkel ik, eigenlijk nergens last van. Ik had het me ook voorgenomen om er weinig last van te gaan hebben en gewoon te gaan eten, dat deed ik ook! Voelde me prima, beetje dikke wang, verder een hele pijnlijke kaak. Ik kon mijn mond niet ver open krijgen omdat mijn kaak zo pijnlijk was, echt gekneusd met dat gerommel erin.. Maar alles zou wel overgaan.

Woensdag 30 december
Moest nog even langs het ziekenhuis om een gaasje uit mijn onderste kies te halend ie ze erin hadden gestopt. Gelukkig, want dat ding smaakte echt vies! Ze zou hem wel net als een pleister snel eruit trekken. Hoppatee, laat ze aan het einde los en moest het rottige pleister getrek nog een keer, auw!! Het was pijnlijk en vervelend. Maar daar zou ik wel overheen komen. Alleen had ik nu boven en onderin een gat zitten. Wat dus even opletten was met eten. Ook had de jongedame zuster/arts op mijn kaak lopen drukken die al zo pijnlijk was en bleef doorzeuren. Ik mocht wel naast de ibuprofen nog paracetamol gebruiken, YEAH!!

Donderdag 31 december 2009
Oudejaarsdag, we hadden expres niets afgesproken omdat ik mijn kiezen zou laten trekken en niet zou weten hoe ik eraan toe zou zijn. Nou, vrij belabberd, vette kiespijn of tandvleespijn? Hmm.. Maar vroeg gaan slapen op nieuwjaarsdag, om 00:10 gingen de lampjes uit. Had op zich ook wel iets. Saampjes op bed liggen naar het vuurwerk luisteren.

*Gelukkig Nieuwjaar*

Vrijdag 1 januari 2010
Om het jaar maar eens goed van start te gaan, zat ik samen met Bart halverwege de middag op de eerste hulp. Ik had teveel kiespijn en niets hielp er meer tegen. Zelfs de dubbele pijnstilling deed zijn werk niet. Ik baalde, helemaal met mijn goede voornemen er weinig last van te gaan hebben, maar aan sommige dingen kan je zo weinig doen. De dienstdoende kaakchirurg heeft onderin de hechting verwijderd (ook niet heel erg fijn) en het holle gat schoon gespoten, en ik was zo goed als beter! Ik voelde dat de druk weg was, de pijn nog niet!! Maar het leek weer de goede kant op te gaan!

Het bleek dat er rommel onder de hechting was gekomen en die kon ik niet weg krijgen, hoe ik ook heen en weer bewoog, dat ging me niet lukken. Ik kreeg een spuitje mee om goed te kunnen spoelen, nu kon ik de kies dus zelf beter schoon houden en kon ik weer naar huis.

Inmiddels gaat het vandaag de dag een stuk beter, heb ik nog dat gat onderin zitten. Bovenin is al zo goed als dichtgegroeid. Onderin is rottig, gaat telkens eten in zitten. Dus ben ik meerdere malen per dag aan het ‘schoon spuiten’. Het gat is steeds kleiner aan het worden en is hopelijk snel dicht! Ik ben er in elk geval vanaf! Het is dus allemaal best goed gekomen!

Banner: Pixabay

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

77 − 75 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.