Beestenboel,  Dagje Uit!,  Foto's,  Gezin & Familie,  Persoonlijk

Weekendje Landal Amerongse berg start met autopech

Daar gingen we op vrijdagmiddag (19 januari) op weg, lekker een weekendje samen met ons viertjes! Tot de auto een vreemd geluid maakte en bij het stoppen op een parkeerplaats naast de snelweg er rook bij de achterband weg kwam. We mochten een auto lenen maar die had ook nog een lekker band, haha. Zo was ons weekend gestart, een weekend waar we ook nog leuke dingen hebben gedaan hoor..

Autopech..
We hebben het wel vaker hoor dat als we een weekendje weg willen of zelfs als we op vakantie zijn (in Nederland) we ‘iets’ hebben met de auto. Dingen die me zo even te binnen schieten zijn, kapotte uitlaat vanwege absurd hoge drempels op bepaalde vakantieparken, een lekke band op de snelweg, nogmaals een kapotte/lekke band langs de snelweg en momenten die ik waarschijnlijk bewust heb verdrongen.

Het was al een hele tijd goed gegaan, we tuften overal heen en de auto had ook een flinke beurt gehad bij de garage (er moesten nog wat kleine dingetjes worden gedaan) dus vol vertrouwen gingen we op pad. We waren volgens mij nog geen 15 minuten onderweg toen Bart en ik elkaar aankeken en ik zei dat de auto een raar geluid maakte, Bart hoorde het ook en toen zijn we naar de eerste de beste parkeerplaats langs de snelweg gegaan (bij Radio Kootwijk volgens mij).

Toen we stopten zag Bart dat er rook onderuit de auto kwam (links achter bij de bestuurder, die band) en het stonk een potje naar iets dat verbrand was.. Dus zei hij subtiel, ‘Allemaal de auto uit’, dus hij Aaron eruit geplukt en ik Lieke. Toen maar eens even kijken of we iets konden zien.. Maar dat was niet te doen dus na wat heen en weer te zijn gereden of er misschien dan iets te vinden was (niks!!) zijn we langs de kant blijven staan en hadden we hulp gevraagd.

Het duurde even voor de hulptroepen er waren, want ze (mijn schoonvader en zwager) moesten eerst natuurlijk de auto regelen en de platte wagen/kar waar onze auto op moest. Grappig dingetje, toen de auto van mijn schoonzusje op de wagen werd gereden kreeg die een lekke band!! Jaja, die moest eerst nog verwisseld worden dus gingen mijn zwager en schoonvader los van elkaar naar ons toe.

In de tussentijd hadden we rondgewandeld in het bos daar waar we nog wat schade van de storm hadden gespot, gedanst, gerend, gespeeld en in de auto gezeten want het was koud! Uiteindelijk heb ik nog een deken uit de tas gepakt die ik over de kindjes en mij had gedaan toen we in de auto zaten.

Ook best een uitdaging met twee kleintjes langs de weg en dan wel 1,5 uur zien te vermaken. Uiteindelijk had ik Tractor Tom op mijn telefoon aan gezet en kwamen even later de hulptroepen eraan. Alle spullen overgeladen naar de andere auto en toen konden wij weer verder rijden.

Het huisje
We gingen niet eens heel erg ver weg, de Amerongse Berg was nog geen 45 minuten rijden (volgens Google Maps!) maar we kwamen wel later dan gepland aan in het huisje. Omdat ik had aangegeven dat we de verjaardag van Bart zouden vieren en had gevraagd of ze wat ballonnen wilden opblazen en dat hadden ze gedaan en zag het er wel feestelijk uit!

Het park Landal de Amerongse berg is niet groot maar het huisje wel! We hadden een 6-persoons kinderhuisje wat al een feest op zich is. Een speciale kamer voor de kinderen met speelgoed en in de woonkamer de meest schattige fauteuils aan een tafel waar je op kon spelen. Deze keer troffen we ook een sjoelbak aan. Maar ook met het bestek en servies is rekening gehouden met de kinderen.

Op het park is een minizwembad, geen echte bijzonderheden. Er is een peuterbad met wat speelgoed (tenminste we gokten dat het bij het zwembad hoorde) en een wat dieper bad. Geen glijbaan, maar dat was ook niet nodig. Hoewel het bad zo’n 30 graden zou zijn vonden de kids het diepe bad koud en het peuterbad een beetje lekker warm!

Er was een supermini-winkel, bij de receptie in, waar je elke dag broodjes kon bestellen of op goed geluk heen lopen om te kijken of er nog iets was. Naast de receptie zat een koffiehoek waar je gratis koffie kon halen en een speelhal, mini-monkey-town, voor de kinderen, maar hier zijn we niet geweest.

Buiten, praktisch voor ons huisje, was een speeltuin en de welbekende luchttrampoline alleen was hij nu zo plat als een dubbeltje. Ook bij ons huisje zelf was een klein speelhuisje maar het was niet echt weer om lekker buiten te spelen.

De bolderkar hadden we binnen no-time weer terug gebracht, werd niets..

Naar de dierentuin
We zijn op zaterdag naar de dierentuin geweest, Ouwehand Dierenpark! We wilden kaartjes kopen bij de receptie maar het systeem reageerde niet en kwamen er geen kaartjes uit. Meestal zijn de kaartjes goedkoper maar na contact met de dierentuin was het goedkoper om daar de entree te betalen, dus zo gezegd zo gedaan!

Eenmaal binnen was het erg rustig, was dit nu omdat de dierentuin net (10:00 uur) open was? Of omdat het berekoud was? We, okay ik.. Spotte Toendra Tony! Wie?! Nou, als je wel eens Bamboe Bill hebt gezien op Telekids dan weet je wie het zijn.

Panda wereld

Een Panda, de andere zat aan de andere kant..

Aaron was ook een Panda’s kijken 😉

Wij wisten trouwens niet dat er Panda’s zouden zijn, dus die hebben wel indruk gemaakt. Maar ook de grote bruine beren hebben ook zeker indruk gemaakt. Wat ook erg tof was, is de binnen speeltuin. We hebben niet alles gezien, daar was het toch te fris voor en na een paar uurtjes zijn we weer op ‘ons huisje’ aangegaan.

Zoekplaatje: Twee beren!

Lekker gevaarlijk zo boven de beren rondlopen!!

We hebben ons prima vermaakt tijdens het weekend en het huisje was erg fijn. Het was geluidsdicht en we kregen eigenlijk niets mee van de geluiden van de auto’s buiten. Tot we de lichten zagen langsgaan het huisje was lekker warm en de ‘master bedroom’ had een eigen douche en de gewone badkamer had een bad!! Heerlijk.

Nog een aantal foto’s van het weekend weg:

Leeuwen

Zebra

Timon..

Vergeten hoe deze heette..

Een mus!

Aapjes…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

71 + = 81

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.