Maandoverzicht

Dit was januari 2018

Ik weet niet hoe het met jou (als lezer) zit? Maar ik vind dat januari als een speer voorbij is gevlogen. School weer begonnen, griepjes die langs komen, een weekendje weg (inclusief autopech) en terwijl ik dit typ is het alweer februari en zijn we al met de voorbereidingen bezig voor Lieke haar verjaardag deze maand. Maar eerst blikken we nog even kort terug op januari!


Het begin van het jaar (6 januari) stond in het teken van de schuur opruimen! Ik wilde het al opperen aan Bart om het onder handen te gaan nemen en gelukkig kwam hij zelf ook met het idee, dus dan scheelt dat weer iets doen met gezonde tegenzin want we waren er beide klaar voor. Maar eerst moest de hele schuur leeg.. Geloof het of niet maar lang niet alles staat op de foto hierboven zo mist er nog wat klein spul en een Billy boekenkast. We hebben een aantal spullen via Marktplaats/Facebook nog kunnen verkopen waaronder een trapje voor de trampoline, een mandje voor de hond voor achter op de fiets en hebben we ook wat spullen weggegeven als een kinder-duwfietsje, Lieke haar fiets, de Billy kast en een andere stellingkast.


Bart had bij de bouwmarkt een paar nieuwe stellingkasten gehaald en deze hebben we erin gezet en toen konden we selecteren wat er nog wel en niet in mocht. Maar na de hele tijd al flink wezen sleuren en slepen besloten we om de bakken met spullen er gewoon weer in te zetten. Deze staan nog op de to-do lijst om nog eens uit te zoeken maar nu kunnen we er wel een stuk makkelijker bij. Netjes hé?!

Op 11 januari had zoonlief bedacht dat we, nadat we Lieke naar school hadden gebracht, nog boodschappen moesten halen. Dus ik volgde hem om eens te kijken wat er allemaal mee moest. Sowieso croissantjes en bananen, de koekjes werden uitgebreid bekeken maar bleven toch lekker liggen. Je moet ze toch eens vrijheid geven, toch?


De WaytoPlay/Way2Play moest weer in elkaar gezet worden en zo kon meneer na de boodschappen heerlijk liggen spelen.


Bart had een nieuwe accuboor gekocht en er zat meteen een hoop ‘zin’ om te klussen bij, hihi! Zoals mensen weten hebben we een lange tijd een gat in het plafond gehad, deels moest dit nog zo blijven omdat we ‘ergens’ lekkage hebben gehad maar dat is inmiddels gemaakt hoor! Maar nu had Bart de moed verzameld en ging op 13 januari aan de slag. De koof is weer gemaakt en nu kan de wc ook eens onder handen worden genomen als de kieren dichtgemaakt zijn.


Tijdens het opruimen op zolder (Bart was in de tuin/schuur bezig, ik op zolder) kwam ik een doos tegen met serviesgoed dat ik bij elkaar had gespaard van de Blue Band! Ooit voor als ik kinderen zou krijgen, nou die heb ik dus zou het ook eens tijd worden om het in gebruik te nemen. Ook al vind ik het donkerblauwe vreselijk en heb ik een aantal items in de doos voor de kringloop staan zijn ze wel leuk. Dit was een actie in 2000, moet je nagaan hoe antiek (nou ja, bijna dan) dit servies is!


Ons weekendje weg was niet heel super van start gegaan (zie dit bericht), toch was het fijn dat het huisje waar we het weekend, van 19 januari ,zouden verblijven voorzien was van wat feestelijkheid.

Natuurlijk hadden de kinderen ook iets moois geknutseld voor de jarige papa! Dit hadden we voor het weekend meegenomen naar het huisje. Zo geweldig de knutsels!!


Een mooie sneeuwpop van zoonlief! Die het stempelen helemaal te gek vond (vertelden ze op de opvang!)


Bouncer weet wel dat het geen echte kat is, dus maakte hij zich gauw uit de voeten. Verder is het een leuke robot-kat alleen is hij zo snel leeg! Ook weigert hij de brokjes te eten die er voor hem werden neergezet, hihi.


Ook op 27 januari had Lieke een feestje van vriendinnetje E. Ze kennen elkaar al een aantal jaren, in elk geval al zowat sinds we in Apeldoorn wonen via de opvang waar Lieke en zij heen gingen. E. was al jarig geweest en Lieke mocht ook komen, ze hebben allerlei leuke dingen gedaan waaronder een sieradendoosje versieren. Foto: Moeder van E.


We hadden Bart Technisch Lego op zijn verjaardag gegeven! Na deze leuke setjes (waar ik waarschijnlijk binnenkort meer over zal schrijven) was hij op zoek naar een groter bouwwerk. Die hadden via Marktplaats hier in de buurt weten op te sporen en kon hij, 28 januari, vrijwel meteen ophalen.

De vorige eigenaar had alles in zakjes uitgezocht, maar de hele eettafel lag vol kleine onderdeeltjes.. Het sorteren alleen al duurde even ook al was het al uitgezocht. Na zo’n 4,5 uur bouwen was dit project klaar. Er waren twee mogelijkheden om te bouwen, degene op de voorkant van de doos of een sneeuwschuiver. Het is de tweede geworden, die is wat meer kidsproof zeg maar (zou je denken!)


Omdat Bart Lieke Technisch Lego aan wil smeren zijn we gewoon, 30 januari, druk aan de slag gegaan met een nieuwe stad voor de Lego Friends, Lego Prinsessen en Lego DC Super Heroes Girls! Met een stukje strand en een stukje camping en natuurlijk Anna’s kasteel in het midden  van de stad, omdat het kan! De wegenplaten zijn nog van mijn broertje en mij geweest.


Tijdens de Nationale Voorleesdagen werd er wat afgelezen op school. Zo mocht ik op woensdag 31 januari ook komen voorlezen aan Lieke en een klasgenootje en iedereen die mee wilde luisteren. De juf had ons op de gevoelige plaat gezet. Foto: juf T.


Op 31 januari was het ook nog eens feest want Lieke had een kinderfeestje van N. Ze zijn gaan glow-golfen en ze vond het helemaal fantastisch. Ze hadden ook nog patatjes gesmikkeld en toen we zouden avondeten zei ze dat ze niet hoefde, ze had al warm gegeten. Maar daar had mama al een beetje rekening mee gehouden en stond er iets niet al te ingewikkelds op tafel. Foto: Moeder van N.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

60 + = 62

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.