Persoonlijk

Bart en zijn verstandskies Part 1

Jaja, nadat ik aaaaaaaaaaal mijn verstand kwijt ben, is het dan nu de beurt geweest aan manlief Bart. Op een dinsdagavond werd hij wakker van kiespijn, verstandskies… De volgende dag gebeld om donderdag samen met mij een bezoekje te brengen aan de tandarts. Het beste was toch om ze eruit te laten halen en dat is gebeurd en hoe?!De kans was aanwezig dat de verstandkies, die ook zo nodig horizontaal moest groeien, in de kies er voor zou gaan zitten. Allen bij mij is het geluk dat hij in de kies er voor gewoon drukte, nou ja, ook niet heel erg fijn, maar bij Bart zou het dan in zijn wortelen gaan zitten en dan was hij nog verder van huis.

Meteen toen we terug kwamen van de tandarts gebeld en hij kon meteen de volgende dag op een vrijdag terecht. De kies lag nog aardig onder het tandvlees en ze hebben hierbij ook een bloedvat geraakt. Daarnaast wilde de kies er echt niet uit en werd er behoorlijk aan hem gesjord. Ik vertel het wel alsof ik er naast stond, maar ik zat gewoon een boekje te lezen hoor in de wachtkamer.

Eenmaal thuis bleef het bloeden maar aanhouden. Na twee theedoeken (met knoop erin) tussen zijn kaken gehouden wilde het nog niet stoppen. Maar even gebeld, toch nog maar weer langs komen. Het bleek dat het bloedvat niet goed dicht gehecht was waardoor het bloeden dus niet wilde stoppen. Nieuwe hechting erbij, op een gaasje bijten en een kwartier in de wachtkamer wachten. Weer een boekje lezen. Giga literatuur, gewoon de Donald Duck!!

Kwartier voorbij toen werd Bart weer opgehaald. Toen was het eindelijk gestopt! De kaakchirurg liep mee naar de wachtkamer, herkende mij, van toen ik op nieuwjaarsdag met kiespijn op de eerstye hulp aan kwam waaien. Hij had me toen geholpen en kwam met de opmerking of we een abonnement hier hadden lopen. Omdat ik al was geweest, nu dan Bart. Ik heb hem maar niet verteld dat mijn broertje ook rondscharrelde met verstandkies praktijken en mijn vriendinnetje Aafke ook al langs was geweest.

Eenmaal thuis, ijs en ibuprofen erbij om de boel te verzorgen. De volgende dag (zaterdag) leek het alsof Bart een deel van een tennisbal in zijn wang had zitten. De dag daarna (zondag) was het net of er een halve tennisbal in zijn wang zat. Toen de zwelling wat begon te zakken werd Bart zijn wang geel, het begon met een gele stip (wat onder zijn baardje zat was toen niet bekend) tot onderin zijn hals was het op een gegeven moment geel.

Inmiddels zijn we nu een tijdje verder en lijkt het allemaal beter te gaan. Bart zijn wang is nog erg gevoelig, maar verder is het prima in orde. Alleen nu komt binnenkort de andere kant ook nog.. Ben benieuwd wat voor spektakel dat gaat worden! Maar morgen 19 februari gaat mijn broertje voor de tweede kant heen en loopt Mariska ook met kiespijn rond.

Sterkte aan iedereen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

74 − = 70

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.