Games & Tech

PC games doorverkopen moeilijker @ Female-Gamers

Voor zover mijn eigen gamegeschiedenis terug gaat weet ik dat ik ineens mijn Counter-Strike game moest linken aan het programma Steam. Inmiddels zijn er meerdere organisaties die hun games aan een programma hebben gekoppeld. Handig? Ja misschien wel. Games doorverkopen of weggeven? Nee, dat kan straks niet meer.nnnnInmiddels zijn er verschillende programma’s waar je jouw games aan moet koppelen om deze te kunnen spelen. Aantal voorbeelden zijn:rn- Steamrn- NCSoftrn- Battlenetrn- Ubisoftrnrn

rnAls ik naar mijn Steam account toe ga heb ik zo mijn games op een rij. Ik klik ze aan en kan van start gaan. Op zich is dit best gemakkelijk en heb je alles in één overzicht. Steam is inmiddels een complete community geworden met ook nog eens verschillende publieke kanalen die je kan joinen, vrienden die je toe kan voegen en eventueel volgen. Je hoeft niet perse een game aan te schaffen in de ‘gewone’ winkel, maar kan hem nu ook online bestellen via Steam, code invoeren en je kan van start gaan. Er zijn verschillende game uitgevers die hun games via Steam laten lopen.rnrnOnlangs moesten alle World of Warcraft gamers zich registreren via Battlenet. Ook hier kan je de games vinden die van Blizzard afkomstig zijn, neem bijvoorbeeld StarCraft. Op deze manier houd Blizzard ook een oogje in het zeil en is het lastiger om je World of Warcraft te verkopen. Voorheen waren level 80 karakters goed geld waard, inmiddels kan je je karakter niet zomaar meer verkopen en de login gegevens weggeven. Zo moet elke speler een nieuwe game kopen, en een eigen account openen. Er zijn vast wel manieren om dit te omzeilen, maar het is iets moeilijker gemaakt.rnrn

rnNu is onlangs Ubisoft ook gestart met de manier om je games aan een account te koppelen en heb je voor Assassins Creed II en The Settlers 7 een constante internetverbinding nodig om te kunnen blijven gamen. Best vervelend als je internet uit is gevallen en je jouw favoriete game niet kan spelen als je niet kan surfen op het net. Het is ook wel een gedoe gebleken met savegames! Knalt je internet eruit? Dan ben jij je vorderingen kwijt en mag je weer vanaf je laatste savepoint opnieuw beginnen. Inmiddels is gebleken dat men moeite heeft om de eerder genoemde Ubisoft games illegaal te downloaden. Dus om piraterij tegen te gaan is het wel een goede optie.rnrnMaar wat als je zat bent van je game? Je hebt hem uitgespeeld en normaal verkoop jij je game of geef je hem weg aan een bekende. Zo verdien je wellicht een beetje geld terug om die nieuwe toffe game aan te gaan schaffen en maak je iemand anders blij die al eeuwen aan het sparen is voor de game die jij verkoopt. Nou, dat is dus veel ingewikkelder geworden, omdat jouw games aan jouw persoonlijk account zijn gekoppeld.rnrnSpaar maar lekker door tot je ein-de-lijk die game kan kopen en blijf jij maar lekker zitten met die game waar je niets meer mee doet…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 62 = 68

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.