Games & Tech,  Gezin & Familie,  Kids

Column: Mijn dochter (1,5) en haar iPad verslaving

Voor Female-Gamers heb ik de volgende column geschreven: Wat geven die schermpjes van de tablet en smartphone toch leuke kleurtjes weer. Als je op een knopje drukt is er meteen iets te zien. Hoe leuk?
Natuurlijk is de titel een beetje overdreven. Maar in onze huidige levenswijze wel erg aanwezig. Zitten kids op de basisschool niet op een computer te werken? Pubers op de middelbare school die met een laptop op zak lopen. En dan nog al die snufjes voor de tablets en smartphones?

Hoe moet je dit als klein hummeltje weerstaan? Het werkt zo gemakkelijk en er zijn niet voor niets apps op de markt voor de kleintjes onder ons. Kiekeboe spelletjes, leren tellen, vormen herkennen… Het is allemaal mogelijk. En de actie-reactie is mooi en de vrolijke liedjes leuk.

Dan de vraag hoe ouders hier tegenover staan. Mag het wel of niet? En de hamvraag.. Is het goed of juist slecht voor ze? Nu ben ik geen professor, maar ik zie wel dat mijn dochter het leuk vindt. Nee, ze vindt het fantastisch! Het is ook leuk om te zien hoe ze dingen in een spelletje ontdekt. Herhaling en telkens hetzelfde doen vinden kleintjes leuk. Het herhalen is leerzaam voor ze. Natuurlijk wordt ze boos als de iPad opgeborgen moet worden. Giftig zelfs, als ze hem niet mag.

Ze zit er heus niet de hele dag op, of dagelijks.. Gewoon af en toe even, net als papa en mama.. Hoewel die zouden wel verslaafd kunnen zijn, maar dat is weer een heel ander verhaal.

Hoe staan jullie gamende moeders er tegenover?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

67 + = 77

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.