Games & Tech,  Persoonlijk

Column: Gamen voor het slapen gaan @ Female-Gamers

Als ik op bed ga, dan leg ik niet meteen mijn hoofd neer op mijn kussen om te gaan slapen, nee ik speel nog even een spelletje op mijn Nintendo DS en ga dan slapen. Nu las ik dat uit onderzoek blijkt dat dit niet eens slecht is voor het slapen gaan.nnnn

rnBart zegt wel eens dat het gamen voor het slapen gaan niet goed voor me is. Maar daar ben ik het niet mee eens hoor. Ik speel geen ingewikkelde games, geen rare hersenkraker of spannende games die je adrenaline door je aderen laten gieren. Toen ik nog niet in het bezit was van een handheld als mijn Nintendo DS las ik wel eens een boek, tijdschrift met de laatste celebrity roddels of nog even televisie. Nu is het helemaal anders en speel ik graag op mijn DS een simpele game voor ik ga slapen.rnrnNu is er onderzoek gedaan naar het gamen voor het slapen gaan. Het blijkt dus dat de veertien proefpersonen, die de gemiddelde leeftijd hadden van 16 jaar, na een potje Call of Duty 4: Modern Warfare of een documentaire ‘March of the Penguins’ de gamers tien minuten minder nodig hadden om in slaap te komen. Hierbij lagen de proefpersonen wel in een semisupine positie, liggend op de rug en met de benen gebogen. rnrn

rnAllemaal goed nieuws, het gamen voor het slapengaan is dus niet eens heel erg slecht. Bij een groep dertienjarige liep het anders en was gamen minder geschikt voor het slapen gaan. Laat ik nu beide leeftijden al te zijn gepasseerd en is het misschien nog wel beter dat ik wat ouder ben en snel in slaap ben na een potje op mijn DS. rnrnWat ik ooit eens heb gezien bij Oprah is dat je voor het slapen gaan een lijstje moet schrijven voor vijf dingen waar je dankbaar voor bent. Ik ben met veel dingen erg blij, maar mijn Nintendo DS is een echte aanwinst voor mij!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.