Games & Tech

Review: The Sims 3 Ambities (PC) @ Female-Gamers

In The Sims 1 zag je jouw Sims vertrekken vanuit het rustieke dorpje per carpool naar hun werk. In The Sims 2 was dit ook zo, maar kon je met de uitbreiding Gaan het Maken ook zelf een baan creëren. In The Sims 3 kon je met jouw Sim meerijden tot het gebouw van hun werk, met de uitbreiding Ambities kan je jouw Sims op de voet volgen!nnnn

rnIn the Sims 3 gaat de stap naar een baan nemen een stuk verder. Je kon eerder tot aan het gebouw meereizen bij bepaalde beroepen. In de tijd dat jouw Sim aan het werk was kon jij aangeven of je Sim rustig moest werken, hard werken, bij de koffieautomaat hangen, collega’s leren kennen, bij de baas slijmen en meer. rnrnNu met de komst van Ambities maak je kennis met nieuwe beroepen en kan je jouw Sim helemaal begeleiden tijdens de werktijden. De nieuwe beroepen zijn erg verschillend. De beroepen die er zijn; binnenhuisarchitect, brandweerman/vrouw, dokter, privédetective, spokenjager, stylist en als thuiswerker als beeldhouwer, tatoeëerder of uitvinder. Met deze beroepen moet er voor elk wat wils zijn. rnrn

rnMijn eigen interesse ligt toch wel op het creatieve vlak en zo ben ik vrij snel als binnenhuisarchitect begonnen. Je krijgt werktijden en maakt kennis met een aantal opdrachten. Zo moest ik een fitnessruimte creëren en inrichten en kreeg ik een beoordeling van de eigenaar. Je krijgt een budget en dan is het de bedoeling je klant tevreden te stellen. De stijl te bekijken in het huis en dat meenemen in je architect opdracht. rnrn

rnNatuurlijk is dit niet het enige beroep dat nieuw is in de game. Dus ben ik met mijn Sim bij de brandweer gegaan. Je hangt tijdens je werkuren rond op de kazerne en als er brand uitbreekt ga je zo snel mogelijk naar de plek des onheil. Het gaat erom dat je zo snel mogelijk de brand blust en de mensen red die nog in huis rondhangen. Het gaat allemaal op tijd en je krijgt aan het einde een cijfer over hoe goed je het hebt gedaan. rnrnMaar ook dit was niet het enige nieuwe beroep. Zo heb ik nog enige tatoeages verprutst bij mensen omdat ik daar nog niet zo goed in schijn te zijn… Als uitvinder maak je nieuwe dingen, want je vindt deze uit. Je kan rommel kopen via een speciale werkbank, maar waarom zou je geen bezoekje brengen aan de vuilnisbelt? Als stylist heb ik alleen mijn eigen Sim een make-over gegeven en ben veel op de eerder genoemde beroepen blijven hangen. Ook hier is het zo dat je telkens aan je vaardigheden moet werken om verder te groeien in je beroep, meer te verdienen en dichterbij je levenswens te komen. rnrn

rnIn Ambities krijg je ook nieuwe eigenschappen om jouw Sims zo uniek mogelijk te maken. Zo heb ik kennis kunnen maken met Sims die helemaal into de natuur zijn en biologisch eten, met de taxi reizen het vreselijk vinden om met de taxi te reizen en bijvoorbeeld water te verspillen. Nieuw in Ambities zijn ook de wasmachine en droger! Een wens van vele Simsliefhebbers is gehoord, net als de trampoline. Je bent niet verplicht om deze apparaten aan te schaffen, maar ze zijn wel lollig. rnrn

rnEigenlijk kan ik nog wel een hele waslijst aan items bedenken wat deze uitbreiding zo leuk maakt. Als je in het bezit bent van de uitbreiding Wereldavonturen heb je soms een opdracht die je in het buitenland moet vervullen. Maar de beroepen voegen veel toe, zijn best uitgebreid en ongetwijfeld stuk voor stuk erg leuk! Ik heb het beroep spokenjager nog niet getest, moet zeggen dat ik die wel een beetje spooky vind! Er is gewoon weer veel te doen en te ontdekken en dan heb ik het nog niet eens over de nieuwe meubels gehad en een scala aan items die je in je huis kan plaatsen om het op te leuken… Ook met deze uitbreiding blijft The Sims weer boeien en is het zeker een aanrader.rnrnNog meer informatie over de verschillende beroepen is hier te vinden: The Sims 3 Ambities, beroepen onder de loep.rnrn Score:rnrnx Gameplay: 7/10rnx Fun: 9/10rnx Levensduur: 9,5/10rnx Graphics: 8/10rnx Geluid: 7/10rnx Originaliteit: 9/10rnrnx Eindscore: 8.3

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 13 = 21

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.