Games & Tech,  Persoonlijk

Column: Ik ga op vakantie en neem mee…. @ Female-Gamers

Je kent het spelletje vast nog wel van toen je klein was. Het onthoud spelletje, ‘ik ga op vakantie en ik neem mee’ en telkens kwam er meer bij en de kunst was om dit allemaal te onthouden. Maar wat neem je eigenlijk mee op vakantie?nnnn


rnGezien dat wij bijna allemaal gamers zijn, vroeg ik mij af in hoeverre je dan ook iets wat met gaming te maken heeft mee neemt naar het vakantie paradijs? Zo heb ik wel eens gelezen dat er mensen zijn die de Nintendo Wii meenemen en hier dan tijd aan besteden. Wat ik me dan afvraag, is dat dan wel zo leuk? Misschien ligt het er ook aan waar je heen gaat op vakantie, maar als je naar een mooi, warm en zonnig oord gaat.. Is dat dan niet erg zonde?rnrnWat natuurlijk erg gemakkelijk meenemen is, zijn de handhelds!! De Nintendo DS/DSi neem je gemakkelijk mee en kan je elk moment van de dag gebruiken. Hetzelfde geld natuurlijk voor de PlayStation Portable of de PlayStation Go! Ook erg klein en makkelijk mee te nemen. De games zijn hartstikke klein en nemen weinig ruimte in. Als je gaat kamperen kan je natuurlijk je handheld gemakkelijk opladen en toch gamen. Ga je naar het buitenland is het raadzaam even te checken wat voor soort stopcontact ze daar hebben zodat je je handconsole ook op kan laden.rnrnOok handig is om je laptop mee te nemen, zo ben je nog in contact met het thuisfront en hoef je niets te missen. Ook zijn er tegenwoordig internetcafe’s waar je tijdens je vakantie van 10 dagen je mail kan checken, de laatste roddels op je MSN aan kan horen enzovoorts.rnrnMaar is het doel van je vakantie juist niet om alles even achter je te laten? Even genieten van je nieuwe omgeving en totaal andere bezigheden? Of ben je zo verslaafd aan het gebruik van hyves en het checken van je mail? Een andere reden om een laptop mee te nemen kan natuurlijk zijn om de vers gemaakte foto’s er meteen op te plaatsen die je hebt gemaakt. En dan nog gesproken over de mobiele telefoons met internet erop…rnrn

rnWat ik zelf meeneem op vakantie is sowieso mijn Nintendo DS. Om even op een momentje in de avond een beetje te gamen. Verdere contact met het thuisfront is uit den boze, ik ga natuurlijk niet voor niets op vakantie om even alles achter me te laten! Lekker genieten van een andere omgeving, taal en mensheid. Maar toch blijft Female-Gamers door mijn hoofd spoken en zal ik als ik thuis ben al vrij snel mijn trouwe PC opstarten, die dan ook uitgerust moet zijn om weer aan de slag te gaan!rnrnIk ga op vakantie en neem mee, mijn Nintendo DS en jij?rnrnBen jij ook zo’n ster in regelmatig dingen vergeten? Check dan eens deze website: meenemen.nl.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

92 − = 86

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.