Games & Tech,  Kids

Review: Hello Kitty Birthday Adventures (NDS) @ Female-Gamers

Onlangs hebben we een hele week gehad op Female-Gamers die in het teken stond van Hello Kitty, die rond die tijd jarig was. Inmiddels heb ik de game voor de Nintendo DS “Hello Kitty Birthday Adventures” kunnen spelen en kan ik het volgende met jullie delen.

Dat de game zoetjes en lief aandoet is eigenlijk geen verrassing. Het witte poesje Hello Kitty ziet er ook snoezig en schattig uit. Je maakt in het spel kennis met haar familie en vrienden en alles draait om verjaardagsfeestjes. Je zoekt contact met de vriendjes om er achter te komen wat ze leuk vinden en graag op hun verjaardag willen krijgen.

De kamer van Kitty heeft een aantal items waar je op kan klikken met je stylus. Op haar bed kan je slapen en een dag verder gaan. Op de schildersezel kan je de kleurplaten terug zien die je hebt gemaakt. Op de klerenkast kan je Kitty een nieuwe outfit geven, alleen start je met één setje. En op de kalender die er hangt kan je naar een nieuwe dag gaan. Zo kan je snel alle verjaardagen afwerken van je vrienden en familie, als je zou willen.

Rechts boven in je (onderste) scherm staat een boekje waarin Kitty notities bij kan houden. Zo heb je daar een overzicht op de kalender en een overzicht van de mini-games die je hebt ontdekt, 21 stuks in totaal. Een overzicht van de vrienden van Kitty met de namen, verjaardagen en de wat ze leuk vinden kan je daar ook bekijken.

De buurt kan je verkennen door met je stylus op je scherm de weg te wijzen of met de pijltjes toetsen. Rennen kan Kitty ook door de B knop ingedrukt te houden. Je hebt verschillende gebieden: Central Square Area, Bos, Grassy Hill, Main Street en Downtown. Hier kan je de vrienden van Hello Kitty vinden en minigames met ze spelen.

De minigames kan je met de vriendjes van Kitty spelen. Er zit wel nog verschil in de games, overdag zal je een ander spelen spelen dan wanneer het avond is. Deze games variëren van het doen van boodschapjes, het inkleuren van een verjaardagskaart tot vlinders vangen in het bos. Ze zijn makkelijk om te spelen en zijn na twee keer spelen iets minder omdat er dan te weinig uitdaging in zit. Tenzij je er heel slecht in bent, dan is de uitdaging erg groot om voor de gouden medaille te gaan.

Nu je de vriendjes beter kent en er een verjaardag aan komt, ga je nog eens met de bijna jarige praten om er achter te komen wat hij/zij graag wil hebben. Dit kan je dan halen bij één van de winkeltjes in het spel en koop je het cadeautje. Deze neem je mee naar het feesthuis en dan gaat de pret beginnen.

De omgevingen zien er zacht uit en passen zich per seizoen aan. In de winter ligt er ook een dik pak sneeuw! Het doet erg meisjesachtig aan. De muziek kan je op een gegeven moment een beetje op de zenuwen gaan werken. Het is een vrolijk, maar irritant getingel. Gelukkig kan je dit ook uit zetten natuurlijk. Het spel is makkelijk te besturen en zeker leuk voor de jongste gamende meiden onder ons. Zelf vind ik hem ook leuk om te spelen, maar na een tijdje heb je het wel gezien met de minigames die je na de eerste keer spelen al met de hoogste punten en een gouden medaille hebt afgesloten. Ondanks dat is het zeker een item die je in je Hello Kitty collectie zou moeten hebben.


Score
Gameplay: 8/10
Fun: 7/10
Levensduur: 6/10
Graphics: 7/10
Originaliteit: 7/10
Totaalscore volgens de reviewer: 7.0

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

95 − 86 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.