Games & Tech,  Kids

Review: Zoomer Kitty @ Female-Gamers

Ik deel graag leuke dingen die ik mag schrijven voor Female-Gamers. Zo heb ik onlangs de Zoomer Kitty mogen reviewen voor de website. Wat een leuk speelgoed is dit zeg. Lees mijn review hieronder die ik dus voor Female-Gamers heb mogen schrijven.

Ik had je al meegenomen tijdens mijn unboxing blog van de Zoomer Kitty. Nu ga ik hem verder bespreken, wat kan ‘ze’, is ze leuk en neem je een echte kat of toch liever de Zoomer Kitty?

zoomer_kitty_unboxing06

Nadat ik mijn Zoomer Kitty had uitgepakt moest ze eerst aan de lader. Na ongeveer een half uur was ze klaar voor de start. Tijdens het laden, via mijn laptop, kon ik de status goed bijhouden wanneer ze compleet opgeladen was. Tijdens het laadproces zijn de ogen van Kitty rood en als ze opgeladen is zijn de ogen weer groen.

Tijd dus om dit beestje aan te zetten! Op de buik zit het aan/uit knopje en nadat ik deze heb aangezet begon Kitty al rond te rollen. Kitty heeft namelijk geen pootjes maar wieltjes waarmee ze door de kamer rijdt. Ik heb thuis laminaat liggen en hier doet ze het uitstekend op. Mijn hoogpolig vloedkleed vindt ze niet zo tof en kan ze niets mee. Een gewoon strak vloerkleed (laagpolig?) kan ze zich ook nog aardig op bewegen.

En bewegen is wat ze doet! Ze mauwt door de kamer heen, je hoort d’r zoemen en ze lijkt haar nieuwe woonomgeving te bewonderen. Maar zodra ze een obstakel ‘ziet’, gaat ze achteruit! Ze botst dus bijna nergens tegenaan wat me erg meevalt. Het is gelukkig niet een ongeleid projectiel dat door je kamer schiet. Ze is best voorzichtig.

zoomer_kitty_unboxing10

Al gauw komt mijn eigen kat Bouncer ook polshoogte nemen. Zeker als Kitty in de buurt van zijn mandje komt of in de buurt van de brokjes van Bouncer. Hij snuffelt eraan en houdt het verder vanaf een afstandje in de gaten. Nu zie ik ze ook niet zo gauw samen spelen door de kamer.

Spelen kan Kitty ook met het bijgeleverde balletje. Al moet ik zeggen dat ik dit niet zo heel fijn vind werken. Ze gaat er wel achteraan, zoals ze zou moeten, maar is snel haar focus kwijt en gaat dan maar weer iets anders doen en rolt weer wat door de kamer. Het balletje is, volgens het bijgeleverde boekje, zeer gevoelig en je moet hem niet te vaak laten vallen. Mijn bijna 4-jarige dochter doet haar best hem niet te laten vallen maar slingert er graag mee in de rondte. Ze vindt het ook lastig om het balletje vlak voor de neus van Kitty te houden en loopt alweer een stukje verder in de kamer en Kitty rolt de andere kant weer op. Wat dat betreft kan ik de leeftijdsgrens van 5+ wel voorstellen, maar als dat het enige is.

Mijn dochter knuffelt graag. Onze kat Bouncer ook, op zijn manier natuurlijk, maar zeker niet met mijn dochter. Kitty is ook niet zo knuffelig en met niet zo knuffelig bedoel ik helemaal niet knuffelig. Ze is niet zacht maar van hard plastic. Ze spint wel als je over d’r gezichtje aait, op d’r koppie kriebelt.

De ogen van Kitty geven aan in wat voor bui ze is. Ik had Kitty in 2 minuten al over de zeik. D’r ogen werden rood en ze begon te grommen zoals een kat dat kan. Lief poesje! De ogen hebben een paar verschillende kleuren als rood, groen, geel, blauw en paars. Bij elke kleur is ze in een bepaalde gemoedstoestand en mag je lekker zelf raden wat er kan gebeuren.

zoomer_kitty_unboxing09

Nu denk je, goh rijd ze een beetje rond in de kamer en speelt ze alleen met de bal. Dan zeg ik ja! Maar ze kan nog iets meer. Op haar rug zit een grote knop en als je deze indrukt doet ze diverse kunsten, trucjes of dansjes. Ook hoor je muziek uit d’r komen. Ik heb Kitty ook wel eens als een hond horen blaffen.. Na gemiddeld een half uur is ze leeg en moet ze weer aan de lader, een slaapje doen. Als je Kitty aan hebt staan en er geen aandacht aan schenkt gaat ze ook al gauw slapen, als je haar niet uit zet is ze snel toe aan een nieuwe oplaadronde.

Al met al een leuk speeltje voor moeders uh, kinderen. Hij is wel wat aan de prijzige kant, over het algemeen ben je ongeveer €99,00 kwijt. Al heb ik wel gezien dat Kitty rond de feestdagen €59,99 kostte. Na een half uur rondrijden is Kitty weer toe aan een oplaadronde en kan ze niet gebruikt worden. Maar zijn kinderen niet snel uitgekeken op speelgoed en spelen ze met tig dingen tegelijk? Voor mijn dochter is dat half uurtje meer dan zat, ze is Kitty al vaak weer vergeten en is met hele andere dingen bezig. Dan staat Kitty weer ergens onder de tafel of naast de kast, te slapen.

Heeft je kind een allergie dan is dit een leuke oplossing! Het is een dure uitgave, terwijl je veel katjes ook gratis op kan halen. Maar je hebt niet al die accessoires en eten nodig. Alleen wat stroom en af en toe wat aandacht.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 71 = 81

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.