Fashion & Beauty,  Games & Tech

Review: New Style Boutique – Fashion Forward (3DS) @ Female-Gamers

Een game die ik grijs heb gespeeld is Style Boutique. Dat er een nieuw deel uit zou komen was erg tof maar zou hij wel net zo leuk zijn als zijn voorganger? Check de review die ik voor Female-Gamers heb mogen schrijven hieronder!

Eigenlijk kan ik mijn review van de eerste Style Boutique met jullie delen omdat deze vrij goed overeenkomt met deze New Style Boutique game voor de 3DS. Er zitten een paar nieuwe features in die dan wel iets toevoegen maar de basis is eigenlijk hetzelfde.

img_styleboutique_3ds_looks2

De start van de game is vaag! Raar gewoon en eigenlijk niet nodig. Je ziet op je scherm een jongedame, haar oma en ‘mijn’ oma waren vroeger goede vriendinnen. En ze is zo blij dat ze mij eindelijk ontmoet. De manier waarop ‘wij’ elkaar ontmoeten is minstens zo bijzonder, ze had namelijk een deur in d’r huis en wist al die jaren niet wat er achter zat. Nou, tadaa daar was ik dus. Nu moest ik alleen nog kleiner worden zodat ik ook in mijn 3DS zou passen.

Omdat onze oma’s vroeger zo’n goed contact hadden mocht ik al snel mee naar de boetiek en was ik binnen no-time de eigenaar. Er was nog een kleine referentie naar de eerste Style Boutique game en zo kon ik aan de slag gaan.

img_styleboutique_3ds_ruimtes

Je leert stap voor stap wat je moet doen in de winkel, dit gaat soms tergend langzaam. Van het helpen van de klanten tot het inkopen van de kleding. Het is vrij makkelijk om aan de wensen te voldoen van de klanten. Je verdient er je geld mee en kan hiermee nieuwe outfits inkopen. Er zijn diverse merken met allemaal een eigen look, leuk om te zien dat de meeste merken er eerder ook al in zaten. En van alle outfits die je aanschaft krijg je een sample naar je kledingkast gestuurd. Zo kan je je eigen virtuele ‘ik’, voorzien van steeds nieuwe outfits.

img_styleboutique_3ds_location

Je nieuwe BFF (Best Friend Forever) neemt je mee naar nieuwe plekken en zij promoot veelal de winkel en zo weet iedereen dat jij de nieuwe boetiek eigenaar bent. Blijkbaar kent ze alle mensen in de stad erg goed. Op een gegeven moment doen we iets met een poppenhuis. Hier was ik nieuwsgierig naar, je denkt en je word voorgehouden dat het om een poppenhuis gaat. Je kan hier de boel opnieuw inrichten en alles is dan ineens groot, betoverend! Leuke toevoeging, om te ontsnappen aan de drukte van je boetiek, verder heeft het geen echte toegevoegde waarde.

img_styleboutique_3ds_looks1

Wat wel leuk is, is de kapper, het stukje uiterlijke verzorging. Zo kan je outfits helemaal afstylen, hoewel het niet altijd dezelfde klanten zijn die binnen komen lopen die zojuist een outfit bij je hebben gescoord. Ook hierbij krijgt mijn virtuele ik natuurlijk de nodige looks die bij al mijn outfits passen. De modeshow is ook leuk, in opdracht bepaalde outfits maken.

review_cijfer_7.0Conclusie:
Er is weinig anders aan de game dan de versie die in 2009 uit is gekomen. Het ziet er iets anders uit en er zijn nieuwe opties, die er wat mij betreft niet eens in hadden gehoeven omdat ze er niet echt bijpassen. Het verhaal als je de game opstart vind ik bizar slecht, wat is er mis met gewoon solliciteren op een functie en jezelf omhoog werken? Ondanks mijn minpuntjes is het concept hetzelfde gebleven en dat maakt New Style Boutique leuk! Je kan lekker mixen en matchen met outfits. Klanten helpen en nieuwe spullen inkopen, lekker je eigen virtuele winkeltje beheren. Dat vond ik altijd zo leuk aan Style Boutique en dat zit er in elk geval nog in!

+ Het mixen en matchen van outfits, je haar en make-up. Mijn virtuele winkeltje.
– Het te overdreven aardige meisje in het begin! Vre-se-lijk!! Ook vond ik het verder komen in de game soms langzaam gaan!

Kopen als je van fashion houdt en mensen er goed uit wilt laten zien!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 + 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.