Games & Tech,  Persoonlijk

Review: Tetris Party Deluxe (Wii) @ Female-Gamers

Tetris brings back some memories. Als er een game is waar ik veel (te veel?!) tijd aan heb besteed is het Tetris wel. Mijn beide ouders waren zeer geschikte tegenstanders en ook alleen kon ik uren aan Tetris besteden. En nu heb ik Tetris Party Deluxe uit mogen proberen, voor jullie…nnnn

rnNintendo heeft Tetris Party Deluxe op de markt gebracht en ik heb deze met veel liefde voor jullie getest. Tetris brengt verschillende mogelijkheden om te spleen met zich mee. Alleen, tegen de computer, of tegen maximaal drie andere tegenstanders. Het gaat er om, zoals je gewend bent, de gekleurde blokjes in elkaar laten passen, stapelen en dat je dus de lijnen wegspeelt en zoveel mogelijk punten scoren om telkens een level verder te gaan. Per level dat je verder gaat, vallen de blokjes ook sneller naar beneden. Het recept is verder vast wel bekend?rnrn

rnAlleen spelen is leuk, de Tetris blokken gaan per level steeds sneller en dan moet je van goede huizen komen om deze tegen te houden. Ik kon me niet voor de geest halen, dat het eerder ook wel vrij pittig was. Als het eenmaal snel gaat, gaat het ook supersnel en is het moeilijk bij te houden. Maar met enige oefening kom je best ver. rnrnJe kan ook alleen tegen de computer spelen. Of erg gezellig met echte tegenstanders. Deze kunnen naast je in de woonkamer zitten, bij de buren of ergens anders op onze aardbol via de online modus. Je krijgt verschillende nieuwe Tetris variaties voor je kiezen, als je alleen speelt, tegen de computer of tegen je vrienden.rnrn

rnJe kan bijvoorbeeld een spel spelen waarin je de Tetris blokken in een soort vorm, een appel, moet plaatsen. Steekt je blok er iets naast, dan heb je alweer strafpunten te pakken. Het is best pittig, maar wel een leuke uitdaging. Tijdens een potje Sprint Tetris beland je in een race waarin je zo snel mogelijk 40 rijen moet wissen. rnrn

rnEen leuke modus is de Wedstrijd variant. Je kan het tegen maximaal 3 spelers opnemen en krijgt verschillende voorwerpen om je tegenstanders tijdelijk even dwars te zitten. Denk aan het op slot zetten van je tegenstanders blokken. Jouw tegenstander kan deze een korte tijd niet meer draaien. Of de kluts kwijt, waardoor de besturing helemaal anders loopt. En zo zijn er nog veel meer leuke en vooral gemene dwarsliggers tijdens deze wedstrijd. rnrnTetris Deluxe kan je spelen met je gewone Wii-controller maar werkt ook samen met je Balance Board, Wii Wheel en kan gebruikt worden met Wii Speak. Allemaal leuke extraatjes om het spel op verschillende manieren te spelen.rnrn

rnZitten we te wachten op weer een Tetris game? Ik vond het zeker leuk om weer even te spelen en dat er meerdere modi in de game zitten. Het is leuk om je tegenstander dwars te zitten tijdens een wedstrijd, maar om nu weer zoveel tijd aan de single player te besteden hoeft van mij niet zo nodig. Ondanks dat is het wel zo dat je het kan afwisselen en in principe nooit een tegenstander in je omgeving hoeft te zoeken omdat je ook online kan spelen. Het oude Tetris is natuurlijk altijd te herkennen aan de gekleurde blokjes en heeft door deze Deluxe variant toch wel weer wat nieuw leven ingeblazen gekregen.rnrnrnrnScore:rnrnGameplay: 7,5/10rnFun: 7/10rnLevensduur: 8,5/10rnGraphics: 7/10rnGeluid: 7/10rnOriginaliteit: 6,5/10rnrnEindcijfer: 7.3

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + 6 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.