Interieur &zo

Kozijnen project, compleet fotoverslag!

Begin oktober 2010, om precies te zijn de 8e, kregen we onze nieuwe kozijnen!! De oude, zoals je zo ook op de foto’s kunt zien, waren al zo oud en vooral erg rot dat de ramen bijna niet meer open wilden zonder dat ze eruit zouden vallen. Daarnaast zat er een gat in het kozijn waar zelfs de kraaien aan zaten te pikken?! En Bart had al enige schade aangebracht door een hendel af te breken bij het sluiten van het raam…De ochtend begon vroeg, voor de heren (Hans, Willem & Paul) uit Apeldoorn helemaal. Ze zouden om 8:00 uur aankomen, ga maar na hoe laat ze op moesten! Wij moesten die ochtend nog de luxaflex en gordijnen voor de ramen weg halen. Het was ook een erg mooie en zonnige dag. In de loop van de ochtend kwam mijn broertje Marcel ook nog aanwaaien om te helpen.

Zo zag het er dus eerst uit:

Steiger opgebouwd, materiaal erbij gesleept en het oude kozijn eruit, 

Koffiepauze
Helemaal kaal!
Oude ramen en schroot! Wat was dat hout rot zeg!!

Nieuwe kozijn er in doen

Nieuw glas
Het nieuwe kozijn zit erin. Met enig (grof) geweld

De kozijnen zitten erin, nu het glas nog en afwerken

Het lijkt meteen heel anders

LUNCHPAUZE!!

Na de ochtend waren de oude kozijnen en ramen er al uit en de nieuwe kozijnen zaten er ook al in. Nu de ‘rest’ nog.. Bart en Paul gingen naar de bouwmarkt om materiaal te halen en het inzetten van de ramen en de afwerking kon beginnen.

Gekochte latjes moesten in de verf, hoe laat je dat snel drogen? Zo dus…
Ook de diertjes zijn de dag goed doorgekomen. Ze hebben elkaar uiteindelijk gevonden op de bank.

Het eindresultaat!!

En wat zijn we blij met het eindresultaat! Het is (nu zo midden december) veel warmer in de slaapkamer. Voorheen was het net zo koud als buiten. Alles is lekker geïsoleerd en het uit bed stappen is minder hatelijk dan voorheen. Het is stiller, het was al vrij stil! Maar het is gewoon lekker.

Via deze weg wil ik iedereen nogmaals heel heel heel erg bedanken voor deze klus! Nu de rest van het huis nog 😉

Thanks guys!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

49 − = 48

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.