Games & Tech

Review: Youda Survivor 2 (PC) @ Female-Gamers

Zoals de titel wel doet vermoeden is dit een opvolger van Youda Survivor. Het eerste deel heb ik niet gespeeld, waardoor ik een stukje van de geschiedenis mis. Maar ondanks dat stap je fris een nieuw avontuur in, op een eiland en moet je je daar zien te redden. Ben jij klaar voor een nieuw time-management spel?nnnn

rnJe kiest aan het begin van het spel één van de twee speelbare karakters. Ga je voor de man of de vrouw? Beide hebben eigen vaardigheden waar je zeker wat aan kan hebben in de loop van het spel. Ga je voor de man, dan heb je betere aanvalstechnieken, kan je eenvoudiger voedsel vinden en heb je een betere hydratatie. Ga je voor de vrouw (duh!) heb je betere verdedigingsvaardigheden, ben je beter bestand tegen het weer en heb je een efficiënt energiegebruik.rnrn

rnJe start met een filmpje die je laat weten dat het eiland wel wat hulp kan gebruiken. Het is er mooi groen, maar al snel zie je het verval van het eiland. Zo zag het er niet uit zoals je het in het eerste deel hebt achter gelaten. Al snel wordt duidelijk wat je moet doen.rnrn

rnJe kan het vergelijken met de ‘Farm Frenzy’ reeks. Je moet producten verzamelen en etenswaren maken binnen een bepaalde tijd. Alleen in Surviver 2 heb je een extra uitdaging. Je hebt verschillende weersomstandigheden waar je rekening mee moet houden, piraten die jouw beesten wegjagen en waar je mee moet vechten, zorgen dat er genoeg water is en zelf energie hebben. rnrnIn de loop van het spel zijn de uitdagingen steeds uitdagender om te doen. Je hebt energie nodig (hartje) om verbeteringen aan te brengen aan de machines die de etenswaren maken. Maar ook kan je hier speciale items mee aanschaffen waardoor je een regendans kan uit laten voeren om de watervoorziening hoog te houden.rnOnderin je scherm staat telkens wat je moet doen om de level te halen. De beesten komen op het water af, de machines bouw je met energie en de producten verzamel je van de dieren en gooi je dan in de machine. Energie verzamel je door producten te bereiden in je hut.rnrn

rnIn de loop van het spel komt er een mannetje bij je te staan die voor jou naar een grot kan gaan om onder andere paddenstoelen te plukken. Deze kan je koken voor energie of gebruiken om je level te halen, als dat natuurlijk de opdracht is. In de grot kan je soms verborgen items vinden.rnrn

rnDe piraten weten wel hoe ze de rust kunnen verstoren. Ze rennen zo je scherm in en jagen je dieren weg. Door snel op ze te klikken ga je het gevecht aan. Elke piraat heeft zo zijn of haar eigen vaardigheden en zijn soms erg lastig te verslaan. Krijg je het voor elkaar, dan laten ze nog wel eens nuttige spullen vallen. Etenswaren die je nodig hebt om het level te voltooien, of een klok om je wat extra tijd te geven of een recept die je kan gebruiken om sneller energie te verzamelen. Dit geld ook voor de schorpioenen die langs komen. Als het lichtje in de staart brandt, blijf er dan vanaf!rnrnJe krijgt te maken met verschillende weersomstandigheden. Je start in het daglicht, maar als je in de donkere wereld terecht komt is het ook al wat pittiger. Je krijgt dan ook al snel te maken met de luchtvochtigheid. Deze moet zo hoog mogelijk zijn, anders valt je gekozen karakter flauw en moet je opnieuw beginnen. Verzamel wat emmers water, kook het en laat het op je verzamelbank staan tot je het nodig hebt. rnrn

rnJe kan de race tegen de klok aangaan. De gouden tijd is natuurlijk de beste tijd die je neer kan zetten. Lukt dat niet, dan ga je voor zilver. Je kan altijd in een later stadium de levels die je niet met goud hebt weten te voltooien opnieuw spelen.rnrnJe verdient met het spelen van de levels munten die je in de shop kan gebruiken om jouw spullen te upgraden. Sneller koken? Meer spullen opslaan in je hut? Of je machines upgraden zodat je meer en sneller je doel kan behalen. Volg je het pad? Of neem je af en toe een zijweg? Het is allemaal mogelijk. Je moet alleen wel genoeg munten verzamelen om je spullen te kunnen upgraden om soms door te kunnen spelen.rnrn

rnAl met al een leuk nieuw avontuur in het genre van de time-management. Je waant je ook even in een andere omgeving met mooi weer, tenzij het donker is natuurlijk. De geluiden passen er ook goed bij, het is niet storend, eigenlijk wel leuk om naar te luisteren. Als de piraten binnen komen wandelen hoor je meteen een spannend deuntje. Kan je jezelf meteen klaar maken voor de strijd. rnHet is uitdagend om te spelen, vooral de race tegen de klok is soms erg lastig. Maar na het nogmaals spelen, heb je én meer munten en meer ervaring. Al met al een leuk spel om te spelen, al zeg ik het zelf!rnrnWeet jij te overleven? Je kan het Youda Survivor 2 spelen op http://www.youdagames.com/nl. Je kan het spel een uur gratis proberen of meteen aanschaffen voor €9,99. Survivor 2 is volledig Nederlandstalig!rnrnScore:rnrnGameplay: 7/10rnFun: 7,5/10rnGraphics: 7,5/10rnrnTotaalscore volgens reviewer: 7.3

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

90 − = 81

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.