Games & Tech

Review: ATARI Greatest Hits vol.1 (NDS) @ Female-Gamers

We gaan even terug in de tijd met Atari. Met de game Atari Greatest Hits volume 1 krijg je 50 iconisch Arcade en Atari 2600 games voorgeschoteld. Benieuwd naar dit stukje nostalgie ging ik al vrij snel aan de slag… ‘It brings back some memories‘.nnnn

rnJe stapt echt terug de geschiedenis in naar de jaren eind ’70 en begin ’80. De games hebben nog de looks van toen en het geluid is nog net als ‘vroeger’. Alleen nu kan je via je Nintendo DS spelen, de besturing is niet heel veel verbeterd en via je touchscreen spelen werkt ook niet altijd. rnrnIn een aantal games werkt het touchscreen gedeelte helemaal niet en heb je dus niets aan een aantal games. Ben je nieuw in deze ‘greatest Atari Hits’ games? Dan kan je natuurlijk de originele handleidingen even lezen. Dit is alleen geen succes, want deze is én in hele kleine letters én kan je een aantal regels in het midden niet lezen omdat daar je schermen niet aansluiten van je Nintendo DS. Maar in de handleiding die bij de game geleverd wordt zie je al snel staan welke controls je moet gebruiken voor de Arcade games. Voor de Atari 2600 games gebruik je dezelfde controls.rnrn

rnDe games op een rij:rnArcade gamesrn Asteroidsrn Battlezonern Centipedern Gravitarrn Lunar Landerrn Missile Commandrn Pongrn Space Duelrn TempestrnrnAtari 2600 gamesrn Air-Sea Battle rn Flag Capture rn Human Cannonball rn Outlaw rn Sky Diver rn Submarine Commander rn Haunted House rn Swordquest: Earthworld, Firewolrd & Waterworld rn Asteroidsrn Battlezonern Centipedern Gravitarrn Missle Commandrn Tempestrn Slot machinern 3D Tic-Tac-Toern Atari Video Cubern Fun with Numbersrn Hangmanrn Math Gran Prixrn Surroundrn Video Checkersrn Dodge ‘Emrn Slot Racersrn Sprintmasterrn Star Shiprn Stellar Trackrn Basketballrn Bowlingrn Championship Soccerrn Footballrn Home Runrn Miniature Golfrn Realsports Baseball, Boxing, Football, Tennis & Volleybalrnrn

rnExtra toegevoegd aan de game is een potje Trivia spelen. Hierin kan je zien hoe goed je bent in de geschiedenis van Atari. Hierbij krijg je 20 random triviant vragen en moet je ook nog zo snel mogelijk antwoord geven om de hoogste score te behalen.rnrnDaarnaast zou je waarschijnlijk lyrisch zijn dat je ‘old-time favorite games’ weer kan spelen op de huidige hippe consoles. Maar ook dat is niet zo. Na 10 minuten heb je het echt wel gehad met de meeste spellen! Het is gewoon niet meer zo leuk als ‘vroeger’. Je hebt van vele games ook hippe alternatieven waar je al snel naar verlangt als je deze oude Atari games hebt gespeeld. rnrn

rnDe Greatest Hits van Atari beloofd dat je de games met je vrienden spelen. Alleen zijn niet alle games bespeelbaar. Je hebt ook beide de game nodig om gebruik te kunnen maken van deze multiplayer optie. rnrnOmdat het hier gaat om een eerste deel van deze Greatest hits, moet er ergens in de toekomst een tweede deel gaan verschijnen. Of dit nu een verstandige keuze is valt te bezien. Tenzij ze er meer aandacht aan geven en zorgen dat de games goed werken en dan dus ook goed functioneren met een touchscreen van een Nintendo DS. het brengt wel een stukje van de geschiedenis weer tot leven o de huidige consoles, maar al snel verlang je weer naar het huidige aanbod van games en kleur. Ben je een echt verzamelaar, dan zou deze game nog iets toe kunnen voegen aan je gamecollectie.rnrnScorernrnGameplay: 3/10rnFun: 2,5/10rnLevensduur: 2/10rnGraphics: 2,5/10 rnOriginaliteit: 3/10rnrnTotaalscore volgens reviewer: 2,6

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 2 = 7

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.