Interieur &zo

Klusjeslijst: de Badkamer

Zoals ik al eerder had aangegeven werken we hier in huis een klusjeslijst af. De vorige keer hebben we de lekkage op het dak gemaakt en wat dingen in de keuken gedaan. Op de lijst stonden ook een aantal klusjes met betrekking tot onze badkamer. We hadden een groot schimmelprobleem op het plafond die echt opgelost moest worden. Nu hebben we ventilatie *jeej* en een verlaagd plafond met spotjes! Check de foto’s!

ventilatiegat

Ventilatie was nooit aanwezig in de badkamer. Er zat wel een gat in de wand, maar daar kwam geen lucht door. Het bleek dus zo te zijn dat deze buis vol betonstukken zat. Daarbij een kilo lading aan stof en je hebt geen ventilatie in de badkamer.

Doordat er geen ventilatie was in de badkamer, zat deze boordevol schimmel. Vooral het plafond was er slecht aan toe. Omdat we intussen een ventilatiesysteem hadden geregeld, zou het plafond afgekrabd worden en behandeld worden met anti-schimmel spul. Bart en Marcel waren hiermee begonnen, maar het plafond liet niet los… Als je snapt wat ik bedoel. Dus zaten er allemaal rare plekken op het plafond, die ook nog zichtbaar waren met een likje verf.

Toen was het tijd voor Plan B! Deze was, een verlaagd plafond in de badkamer. Zo gezegd zo gedaan. Op naar de bouwmarkt, latten, isolatieplaten en allerlei andere materialen halen. Bart en Marcel hebben een geraamte in de badkamer gemaakt, een nieuwe plaats voor de ventilatie bedacht en een ventilatie pijp gemaakt.

Ook Shadow was van de partij. Lekker ravotten in de tuin.

Plafondplaten erin en de spotjes een plaats gegeven. We hebben de spotjes van IKEA, de Blixt spotjes. De spotjes moesten ook nog eens volgens bepaalde richtlijnen opgehangen worden. Zo mag moeten deze sowieso 120cm vanaf de douche zelf hangen. Anders zit je met vocht issues en met elektriciteit in de buurt dat wil je natuurlijk niet. Het plafond werd afgewerkt, wit gemaakt en kon de boel drogen.

Het zag er erg donker en klein uit met die groene platen.
Nog even de boel witten, de spotjes en ventilator die nog vast moesten.

 

Bijna alles af!!
De vloer is nog een ramp, maar die staat nog op de planning!

Het eindresultaat. Nog even de puntjes op de i zetten en klaaaaaar! De muur, die eerst rood was, zal nog lila gemaakt worden. Nog een paar paarse accessoires erin en een nieuwe vloer en dan is het weer helemaal netjes. Oh en een wastafelmeubel zou fijn zijn. Een hoop dromen en dingen om ooit eens aan te schaffen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

49 − = 39

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.