Games & Tech

Review: Lingo (NDS)v

Wie kent het programma Lingo niet? Het 6-letterwoorden spel van de televisie, gepresenteerd door Lucille Werner. Jij kan dit spel nu overal spelen waar jij wilt op je Nintendo DS.nnnnAls je thuis op de bank zit en Lingo staat op, dan is het raden van de woorden vaak makkelijk. Wacht maar tot je zelf onder tijdsdruk de 6 of 7 letter woorden op moet drillen. Je hebt maar vijf kansen om het juiste woord te raden en je krijgt alleen de eerste letter cadeau. Je kan de letters schrijven of ze intoetsen met je stylus op je onderste scherm van je DS. Woord geraden? Dan mag je grabbelen in de ballenbak. Pas op voor de rode ballen, probeer te gaan voor de groene ballen en de blauwe ballen bevatten de getallen die je nodig hebt op je Lingokaart om Lingo te krijgen. rnrn

rnLucille Werner presenteert het spel, zoals je ook gewend bent van de televisie. De jury is ook aanwezig. Op tv herken je de stem van ‘JP’ vast wel. Ook nu is hij aanwezig om je woorden af te keuren. Je hebt verschillende gameopties in Lingo. Lingo carrière, Snel spelen, Marathon of een 2-spelers potje. rnrnLingo carrièrernJe hebt drie seizoenen. Per seizoen heb je vijf weken en vijf dagen om woorden te maken, ballen te grabbelen en in de finale terecht te komen. Op de dagen maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag speel je 6-letter woorden en de woensdag is speciaal, dan krijg je 7-letter woorden voor je kiezen.rnVoor elke dag geldt dat je een bepaald aantal punten moet halen voor je naar de finale mag. Geen finale, dan moet je deze dag opnieuw spelen. Alle dagen en weken voltooid, dan ga je door naar het volgende seizoen.rnrnSnel spelenrnIn een snel potje Lingo heb je de keuze om 6 of 7 letter woorden te raden. Je tijdslimiet kan je aanpassen naar 15, 30 of 45 seconden en je kan nog kiezen uit 5 of 10 woorden.rnrn

rnMarathonrnProbeer zoveel mogelijk woorden op een rij te raden. Hierbij kan je ook weer kiezen uit verschillende speltypes. Ga je voor 6, 7 of 10 letters en je kiest je tijd 15, 30 of 45 seconden.rnrn2-spelersrnIn deze optie speel je tegen een vriend(in). Je hebt maar een Nintendo DS nodig. Deze wissel je om als je aan de beurt bent. Ook hierin kan je weer de speltype naar wens aanpassen.rnrnWat vind ik er van?rnHet is echt makkelijker als je thuis op de bank zit mee te Lingo-en, dan wanneer je het zelf moet spelen. Gooi al die woorden maar uit je hoofd op je DS scherm. Bepaalde woorden die afgekeurd worden, die volgens mij gewoon bestaan, door JP is flauw. Verder is het wel leuk om te spelen en word ik er steeds beter in. Soms zijn er woorden bij waar je echt niet snel aan denkt. Maar dan die onthouden voor een volgende keer. Na het eerste seizoen heb ik het wel even gehad met Lingo. Het spel is toch wel eentonig en kan toch snel vervelen. Ondanks dat is het wel een aanrader voor de echte Lingo fans om te oefenen op hun woorden.rnrnScore:rnrnGameplay: 8/10rnFun: 6,5/10rnLevensduur: 6/10rnGraphics: 6,5/10rnOriginaliteit: 7/10rnrnTotaalscore volgens reviewer: 6,8

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 + = 24

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.