Lifestyle

Something Old, Something New…

Rondom bruiloften kom je het vaak tegen, de geluk brengers; Something Old, Something New, Something Borrowed, Something Blue, With a Silver Sixpence in your shoe (iets ouds, iets nieuws, iets geleends, iets blauws en een zilveren muntje in je schoen). Volgens de traditie brengt het geluk als de bruid op haar huwelijksdag iets ouds, iets nieuws, iets wat ze geleend heeft, iets blauws draagt of bij zich heeft en een zilveren muntje in d’r schoen heeft.
Something Old…
Je kunt hierbij denken aan een mooi sieraad dat al jarenlang in de familie is. Voor het extra stukje geluk moet het voorwerp van een familielid zijn geweest dat of getrouwd is of is geweest. Of de trouwjurk van je moeder of oma.

Something New…
Iets nieuws zal geen probleem vormen want ongetwijfeld heb je een prachtige nieuwe trouwjurk aan! Maar je kan er ook voor kiezen om een sieraad te dragen die je later zelf weer door kan geven aan de volgende generatie(s).

Something Borrowed…
Iets geleends staat voor weelde in je toekomst. Wanneer je iets waardevols leent van een naaste en dit op je huwelijksdag bij je draagt, zou dit betekenen dat je een toekomst vol weelde tegemoet gaat.

Something Blue…
Voor het blauwe voorwerp wordt vaak gekozen voor een kousenband in het blauw of met een blauw accent erin. Maar een mooi zakdoekje in je tasje kan natuurlijk ook. Of wat dacht je van een of meerdere blauwe bloemen in je boeket, of alleen een blauw lint erom. In een sieraad kan vaak ook een klein blauw steentje verstopt zitten of je lakt je (teen) nagels blauw. Is blauw je lievelingskleur en/of heb je die kleur centraal staan op je bruiloft, dan zou een blauwe jurk ook nog kunnen.

With a Silver Sixpence in your shoe…
En dan zoals gezegd, het zilveren muntje dat er officieel nog bij hoort. De traditie is dat deze in de hiel van de linkerschoen gedragen dient te worden. Maar of dat zo comfortabel zit? Het belooft wel een toekomst vol weelde, voorspoed en geluk.

Je kan ook een kant en klaar pakket kopen. Je moet op de website brideandbeautiful.co.uk iets naar beneden scrollen en dan kom je de Lucky Bride Set vanzelf tegen. De prijs van dit pakket (te bestellen in Engeland) is: £3.95

Hoe bijgelovig ben jij?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

74 − = 73

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.