Games & Tech

Review: De Sims Middeleeuwen: Piraten en Adel (PC) @ Female-Gamers

Wegens problemen met mijn PC kon ik deze review niet eerder plaatsen. Maar ondanks dat is hij er nu alsnog en kan je mee op avontuur, in deze Middeleeuwen uitbreiding, als Piraat of Adellijke in De Sims Middeleeuwen.nnnnIn de uitbreiding Piraten en Adel maak je veel gebruik van de basis principe van De Sims Middeleeuwen zelf. Ik verwijs je daarom voor de basis door naar de review die ik hier over heb geschreven.rnrn

rnBij het maken van een nieuwe Vorst en de helden kan je ze voorzien van enkele nieuwe outfits en kapsels. Deze ‘looks’ zijn gebaseerd op de Piraten en de Adellijken die in deze uitbreiding langs komen. Er zijn enkele nieuwe eigenschappen die bij de nieuwe ‘volkeren’ in het spel passen.rnrnHet Koninkrijk ziet er nog hetzelfde uit. Hier is niets aan veranderd en geeft toch een beetje een gevoel dat je het al wel kent en je graag een andere omgeving zou willen. Ook de gebouwen van de helden zijn hetzelfde. Hier zijn ook geen nieuwe aan toegevoegd. Wel kan je kiezen of je het gebouw wel of niet gemeubileerd wilt hebben. rnrn

rnAan de Queeste lijst zijn een aantal nieuwe toegevoegd die je uit kan voeren. Deze zijn natuurlijk gericht op de slechte Piratenkant en de Adellijke kant. Tijdens het kiezen van de Queeste ben je al een pad aan het uitstippelen als Piraat of Adellijke. Je buurlanden zijn ook enigszins in de stress over de situatie. Want de keuze die je maakt, zorgt ervoor dat je kant gaat kiezen tussen een van de twee volken en dat kan uiteindelijk oorlogen opleveren.rnrn

rnDe nieuwe Queeste zijn leuk! Even weer iets anders, omdat de anderen wel bekend zijn. Op de een of andere manier kwam ik er al snel achter dat ik het pad van de Piraten ben gaan bewandelen. Er moesten heel wat koppen rollen in mijn Queeste dat ik dacht, dit is echt geen kinderspel, het is best grof! Maar het lag puur aan mijn eigen keuzes. En dan moeten die Sims ook maar niet achterbaks en geheimzinnig doen!! Door het volgen van de Queeste en dus het volgen van een Piraten pad, waren de Adellijke iets minder blij met mij. rnrn

rn

rn

rnElke dag moet je held een aantal opdrachten voltooien. Doe je deze niet? Dan zit je binnen no-time aan de schandpaal genageld. Maar dat voorkom je natuurlijk, voor zover je kan. Ook deze dagelijkse opdrachten zijn aangepast op de nieuwe uitbreiding en geven wat meer variatie in deze opdrachten. Een erg lollige vind ik zelf, is als je een vogel hebt, je deze op bepaalde Sims in je Koninkrijk af moet sturen om aan te vallen! Bij bijvoorbeeld je Vorst heb je de verhoorstoel die in je dagelijkse opdrachten voor kan komen. Je moet dan een bepaald persoon erop plaats laten nemen, vastzetten en terroriseren tot je antwoorden hebt die je zoekt. Dit is soms vrij pittig! Je moet zorgen dat je ondervraag methoden zoveel impact hebben dat je in een geel gedeelte komt en dan degene weer los kan laten. Dit is soms lastig, maar als het mislukt mik je je slachtoffer er gewoon weer in en start je gewoon weer opnieuw.rnrn

rn

rn

rnZoals ik net al aangaf heb je vogels in het spel. Er zijn twee verschillende, de tamme valk en de papegaai. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, maar kunnen allemaal hetzelfde. Ze zijn in te zetten bij je dagelijkse opdrachten, maar je kan ze ook op zoek sturen naar schatten! Je kan deze gevleugelde vrienden kopen in de buurtwinkel of verdienen met Queeste volgen.rnrn

rn

rnHet schatgraven is ook een nieuw iets in het spel. Je kan delen van kaarten vinden en verdienen. Je hebt een spade (schep) nodig om te graven. Dat kan praktisch overal in het Koninkrijk. Je kan een gevonden of gekochte kaart vinden in je inventaris. Door er op te klikken kan je hem lezen en krijg je aanwijzingen waar er een schat verborgen ligt. Door regelmatig op je kaart te ‘kijken’ kom je er in de buurt en kan je gaan graven. Je kan rotzooi vinden of een mooie schat! rnrnHet inrichten van je gebouwen is wat uitgebreid met nieuwe meubels. Het geeft je wat meer variatie en je kan nieuwe looks uitproberen. Bij verschillende Queeste staat er op het marktplein een heel circus. Ook deze keer staat de marktplaats regelmatig vol wat wel een gezellige sfeer geeft aan je Koninkrijk. Het volgen van of een Piratenleven of een Adellijkleven is weer eens wat anders. Het vele moorden als Piraat is soms niet leuk meer, maar de toevoeging van de vogels en verhoorstoel is wel erg leuk! De nieuwe Queeste zijn ook leuk om te volgen. Ze zijn over het algemeen vrij lang, maar omdat ze nog nieuw zijn ook interessant om te volgen. rnrn

rnAl met al heb ik me goed vermaakt met deze uitbreiding. Alleen blijf ik het jammer vinden dat je op een gegeven moment telkens in hetzelfde Koninkrijk zit, weinig variatie aan de omgeving en gebouwen en de Queeste ook telkens weer terugkomen. Op een gegeven moment ken je de Queeste ook wel. Of het Piratenleven echt wat voor me is, dat betwijfel ik! Maar het is zeker leuk om dat pad eens te volgen.rnrnrnScore:rnrnGameplay: 8/10rnFun: 7,5/10rnLevensduur: 7,5/10rnGraphics: 9/10rnOriginaliteit: 9/10rnrnTotaalscore volgens reviewer: 8,2

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 + = 16

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.