Interieur &zo

Klussenlijst: Project grote slaapkamer

In ons huisje hebben we drie verschillende kamers. De kleinste, was Bart zijn kantoor, gaat de babykamer worden. De middelste, daar slapen Bart & ik en de grote slaapkamer, die we eerder hebben verhuurd aan studenten, had een groot schimmelprobleem. Deze moest dus onder handen genomen worden, net als de badkamer, omdat schimmel zo ongezond voor je is en Bart hierheen moest verhuizen omdat de kleinste kamer in beslag genomen gaat worden door de baby!

Naast dat er een groot schimmelprobleem was op deze slaapkamer, miste er ook enige isolatie! Er zijn, van de vijf ramen, drie voorzien van dubbele beglazing. Maar de betonnen wand die onder de ramen zit, was voorzien van… niets!

Daar moest dus verandering in komen. Bij de bouwmarkt hadden we een hele zooi aan materiaal gehaald om de boel te isoleren en weer mooi te maken. Alleen was er een groot ding, dat in de weg hing, de verwarming! En deze zat nog vol water… En wat voor water…

Alle water moest natuurlijk uit de verwarming. Bart & Marcel waren er klaar voor en gingen aan de slag. Marcel ontkoppelde de boel en probeerde het grootste gedeelte water tegen te houden. Dat lukte aardig.

Bart hield de verwarming tegen zodat deze niet ineens van de wand zou kletteren en de boel een grote chaos zou zijn. Bouncer hielp hem vooral met een beetje tegenwerken door op de verwarming te leunen en uit het raam te hangen.

Verwarming weg, de boel drupt nog een beetje na. Heel interessant voor Bouncer! Als je goed de foto bekijkt zie je dat de wand allemaal gelige strepen (links) en rechts bovenaan dat donkere, schimmel… Het grijze vlak is vooral erg stoffig, maar ook wat rare schimmelplekjes.

De verwarming nog vol met water moest omhoog gehouden worden, anders zou al dat water eruit gaan. En dat moest dus niet, maar erg licht van gewicht is zo’n ding niet bepaald.

Ranzig en stoffig ziet het eruit hé? Er lag nog een lijmstift ding achter en een magneet hing aan de achterkant. Hoelang het er al achter vast zat… Wie zal het zeggen.

Ooit afgevraagd wat er aan de binnenkant van je verwarming zit? Water natuurlijk! Maar in de loop der jaren blijft het heus niet helder. Het is bij ons helemaal zwart geworden en het STONK!! Ik bleef de badkuip maar poetsen!

Mooi leeg wandje. Schoongemaakt met pure chloor. Bart & Marcel hadden nog uuuuren erna hoofdpijn! We hadden ook van dat HCG schimmel spul, maar dat werkte lang niet zo effectief als pure chloor, vonden de heren, ik heb me er niet mee bemoeit! Marcel had de leidingen al een klein beetje omgelegd, kwam beter uit voor ons nieuwe wandje!

Geraamte maken voor de isolatie en om de verwarming later weer stevig op te hangen. Lekker samen zagen met een botte zaag van de elektrische zaagmachine. Daardoor kwam het hout er wat zwart onderweg en is het onze stofzuiger bijna fataal geworden! Hij doet het nog wel, maar hij maakt ongeveer het geluid van de sirenes die je op de eerste maandag van de maand hoort om 12:00 uur.

Piepschuim tussen de balken! Lekker warm hoor.

De platen ervoor! We hadden nog plafondplaten van de badkamer over, deze hebben we eerst gebruikt en daarna de witte. Het moest toch nog geverfd gaan worden en behandeld met anti-schimmelverf. Marcel de kleine gaatjes en kiertjes kitten. Alles mooi afwerken natuurlijk!

Hoppattee! Grootste gedeelte klaar, mooi wit gemaakt en de eerste beugel voor de verwarming hing er al helemaal klaar voor.

rEn helemaal klaar! Het laatste stukje waar de verwarming gekoppeld werd moest nog gedaan worden voor de verwarming weer aan de wand kon. Verwarming er weer voor en klaar met deze kamer! En zo ziet het er zeer fraai uit!

Bart heeft deze kamer inmiddels als kantoor in gebruik. Daarnaast was het mijn washok (droger), dat kan alleen na kantoortijden nog in gebruik genomen worden. Maar zelfs ik vind het fijn dat hij op deze kamer zit. Don’t ask me why, maar het is gewoon zo! Helemaal toppie!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

30 + = 32

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.