Fashion & Beauty,  Interieur &zo,  Lifestyle,  Opruimen &zo

Opruimen: Gestart in onze kledingkast

Nieuw jaar, nieuwe ronden en nieuwe kansen, tijd om schoon schip te maken. Tijd om op te ruimen en alles weer bij langs te gaan en te zien wat er weg kan en mag. Zo zijn we dit jaar gestart in onze kledingkast waar we vorig jaar na een flinke opruiming ruim 10 vuilniszakken aan kleding en schoenen weg hebben gedaan is het nu een stukje minder.

De kids waren bij hun oma logeren waardoor ik eindelijk eens met manlief door de kledingkast heen kon gaan om te zien wat er van hem weg kon. Het ging op de meest actieve manier ooit, hij zat op het bed en ik hield de kleding stuk voor stuk voor, haha. Zo kon er een stapel gemaakt worden met spullen die mochten blijven en een stapel met wat weg mocht. Het is handig om de betreffende stapel leg of hang uit de kast of lade te halen en alles te bekijken, zo kan je het ook weer meteen netjes in de kast hangen.

Natuurlijk kan je ook nog de optie weggeven of verkopen eraan toevoegen, voor als je nog wilt proberen anderen blij te maken met oude kleding of nog wat geld wilt proberen te verdienen via Marktplaats of Facebook groepen. Wij gingen voor wegdoen in de container van het Leger des Heils en terughangen in de kast. Ik had deze keer geen zin om het nog weer te laten liggen en het proberen te verkopen, gewoon weg ermee!

We hebben een inbouwkast met een hangdeel (voor ons samen) en wat planken, ene helft voor hem en andere helft voor mijn spullen. Daarnaast hebben we nog een MALM ladekast van de IKEA waar we voornamelijk basics, ondergoed en sokken in hebben liggen. Alles hebben we, in handen gehad en bekeken. Nadat we voor manlief de kast hadden opgeruimd en hij weer weg mocht besloot ik voor mijzelf ook nog even een rondje te doen.

Ik had bij de vorige opruimronde een stapel gemaakt met ‘maybe’s’, voornamelijk shirts waarbij ik dacht misschien ga ik het nog dragen, misschien pas ik de rokjes ooit nog weer (als ik ooit die extra kilo’s weet kwijt te raken). Oftewel, het had al geruime tijd op de stapel gelegen dus, het werd de hoogste tijd om er afscheid van te nemen. Zo werd er nog een grote zak vol kleding weggedaan. Ook oud ondergoed en sokken waar de rek uit was mochten in de zak mee.

TIP: Hang de haakjes van je kledinghangers andersom in de kast. Zo kan je deze weer gewoon hangen als je het betreffende kledingstuk hebt gedragen. Als je de kleding na een maand of 4 nog omgedraaid in de kast hebt hangen, kan het misschien wel weg.

Daarna alles meteen weer netjes in de kast gehangen en gelegd. De zomerkleding ligt nog even op een aparte stapel, want die trekken we momenteel toch niet aan. Enkele items kon ik nog geen afscheid van nemen en liggen op deze nu nog kleine stapel. Wie weet mogen deze de volgende keer mee, het ligt nu niet in de weg en het stoort me ook niet.

Volgende project is de kledingkasten van de kinderen. Hoewel enkel zomerspul natuurlijk aan de kant ligt, nemen we dit ook mee in de evaluatie of het mag blijven of niet. Maar oud (niet meer passend) ondergoed mag weg net als sokken die te klein zijn of waar de rek uit is. Hoewel sommige kleding nog erg mooi is, twijfel ik nog of ik het weggeef of toch snel op wil ruimen en het in de container van het Leger des Heils doe..

Banners en images: Pixabay

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 1 = 3

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.