Kids,  Leestafel

Kennis gemaakt met het Kinderplezier Boekenpakket

Lezen is belangrijk, maar voorgelezen worden ook. Een hele tijd terug kreeg ik eens het aanbod om een pakket te proberen van Kinderplezier.nl. Alleen de verzendkosten moesten betaald worden, maar dan zou ik ook een mooi pakket terugkrijgen. Opzeggen zou makkelijk zijn, oftewel, iets om eens te proberen!

Kinderplezier heeft diverse pakketten voor verschillende leeftijden. Met in elk pakket boekjes die geschikt zijn voor de betreffende leeftijd. De boeken komen bij bekende uitgevers voorbij als Studio 100, Sesamstraat, Disney, Zwijsen, Nickelodeon, Ballon en nog veel meer. De volgende pakketten kan je uit kiezen en zie je per leeftijd wat er voor type boeken in het pakket kunnen zitten.

Baby & Dreumes 0-1 jaar
• voorlees- en prentenboeken
• muziek- en geluidsboeken
• pop-up boeken (prentenboeken met uitklapbare plaatjes)
• dierenboekjes
• voel- en doe boekjes

Peuter 2-3 jaar
• voorleesboeken
• herkennen en oefenen
• 1e kleurboek
• prentenboeken
• woord- en teloefeningen

Kleuter 4-5 jaar
• voorlees- en prentenboeken
• herkennen en oefenen
• stickerboeken
• kleur- en knutselboeken
• woord- en teloefeningen

Schoolkind 6-7 jaar
• Voorlees- en leesboeken
• Knutselboeken
• Stickerboeken
• Leren lezen en schrijven
• Taal- en rekenoefeningen

Tiener 8+ jaar
• leesboeken
• strips
• raadsels, puzzels en moppen
• bouwboeken
• geschiedenis en aardrijkskunde

In mijn geval had ik een pakketje voor Aaron gekozen (toen 3 jaar) en kreeg een pakketje in de brievenbus met een aantal boekjes. Zoals je op de foto hierboven kunt zien, Hadden we een boekje van Paw Patrol. Regelrechte hit, want de pups van Paw Patrol zijn erg leuk! De aflevering hadden we al eens op tv gezien, maar het nog eens na beleven in een boekje is ook heel leuk. Piet Piraat, welbekend van Studio 100 met twee leuke verhalen. Ook deze vielen er in de smaak. Een Disney Donald Duck boek en een avontuur in Engeland. Deze was voor Lieke iets interessanter dan voor Aaron. Toch erg leuk en zelfs nog leerzaam om te lezen, of in ons geval voorgelezen te worden. Als laatste zat er een Ice Age pakketje bij, die ik hieronder verder uit zal leggen.

Het Ice Age pakket was een kleur- en puzzelpakket. Een kleurboek en een spelletjesblok in het thema van Ice Age. Ook zaten er een paar waskrijtjes bij. Dit is bij ons toch aan de kant gelegd, beide kids hebben Ice Age (nog) niet gezien, dus het zegt ze niet zoveel en het had ook niet hun aandacht getrokken.

Wat kost het mij?
Volgens mij waren de verzendkosten €4,95, dat hoefde ik toen te betalen als kennismakingsprijs. De prijs, zoals deze nu op de website vermeld staat is €14,95 en je ontvangt dan 4 boeken. Het is dan wel een leuk pakket voor kinderen, maar je kan soms ook even wachten tot er ergens een aanbod voorbij komt. Wat betreft mijn pakket, als je nagaat dat zo’n Paw Patrol boekje al snel €2,95 á €3,95 kost, dan ben je wel voor een leuke prijs uit. Dit was een zachte kaft, maar de andere twee boekjes hadden een harde kaft en die zijn vaak iets prijziger. Ook zaten de kleur- en speelboeken erbij.

Opzeggen is makkelijk
Is het de moeite waard om nog eens te herhalen? Jazeker, lezen is goed voor je kinderen en leuk. Een verrassing is ook altijd leuk en wie weet krijg je dan een boekje onder ogen die je wellicht eerder links zou laten liggen. Hoe zit het dan met het afsluiten van een abonnement? Je kan het pakket gewoon eenmalig ontvangen en dan contact met Kinderplezier opnemen (per email) om je abonnement weer op te zeggen. Mocht je het toch vaker willen ontvangen, dan zit je met een abonnement op zo’n 6x per jaar dat een pakket in de brievenbus komt.

Mocht je interesse hebben in een Kinderplezier.nl dan kan je heel makkelijk via de website een pakket bekijken en bestellen. Of zoals ik al eerder aan heb gegeven, wachten tot je een leuke aanbieding tegen komt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 26 = 32

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.