Interieur &zo

Project: Keukenmuur

Was je al op de hoogte van onze nieuwe kast?. Deze komt op 4 december en voor die tijd moest de keukenmuur nog ‘even’ onder handen genomen worden. Verwarming van de muur, behangetje eraf, beetje van dat ene spul erop, dat je van dat ribbelspul krijgt, spachtelpoets? Dan nog een leuk kleurtje erop, keuze was tussen Limegroen en Paars. Ik heb alle handelingen in dit stukje gegooid!

Op de foto kan je nog even een blik werpen hoe het eruit zag.

Oktober.. 2009

Verwarming

Close-up met de verwarming.

Nou, de verwarming moet van de muur, hier heb ik mijn allerliefste broertje lief gevraagd of hij erbij wilde helpen. Hij vond het wel goed en zou zijn stagiaire Marcel meenemen, daarnaast was Bart ook nog aanwezig met een paar handen om te helpen. M&M hadden al tweemaal eerder een verwarming verwijderd, met enige wateroverlast. Ze zeggen driemaal is scheepsrecht en ik liep er ook nog eens op te hameren dat ze voorzichtig moesten zijn en ik geen wateroverlast wilde! Ging goed, verwarmingsgebeuren was snel leeg, was maar een klein spannend momentje waarop je de boel hoort borrelen en water nog onderweg is. Maar dat viel ook reuze mee. Het water was vies, stonk gewoon ranzig eigenlijk! De buizen netjes afgewerkt en binnen no-time was de boel geregeld. Helemaal super!

Marcel keek even naar buiten toen ik een foto maakte. Ik gaf aan, nu kijk je op de foto naar Nuijten z’n kont.

 

 

Toen had ik een foto van M&M aan het lachen, wat zelden op foto’s (bij mij) voorkomt!!.

Behang & Stucwerk

Op de foto kan je nog even een blik werpen hoe het eruit zag.

Tja, dan moet de muur nog onder handen genomen worden. Er was al flink mee aan de haal gegaan, er zaten verschillende soorten behang op de muur. Er was al eens gestuukt, tenminste volgens mijn vakkennis (ahum). En waar de verwarming had gezeten zat eigenlijk wel een groot gatje.. Maar daar kwam Johan voor, die heeft ons geholpen de muur mooi te maken met dat spachtelpoets/structuurwerk. Op de foto’s zie je het verschil wel.

Zo was het, nadat ons behangetje eraf was
Het resultaat

Verfen

Aafke en ik aan het verfen!

Samen met Aafke heb ik de muur geverfd. In eerste instantie was het idee om de muur limegroen te doen, offeh paars leek me ook nog wel wat. Maar uiteindelijk voor een warme natuurtint gekozen, bruin. Het was even wennen, maar het voelt gewoon erg warm aan, lekker. Ben helemaal benieuwd als straks de witte kast er voor komt te staan hoe het er dan uit komt te zien. Denk heel tof! Maar daar moeten we dus nog even op wachten. Ook vond ik nog een oud schilderij boven, ooit eens bij de IKEA gekocht, die past qua kleur helemaal bij de muur en straks de kast. Dus dat is dan ook weer geregeld, helemaal leuk!

Nog even een blik hoe de stand van zaken nu is, voor de nieuwe kast er is.

De rest van de kiekjes!

Ik wil even duidelijk maken dat zonder de hulp van Marcel & Marcel, Bart, de stucwerker, Aafke en mezelf niet was gelukt!! Mijn dank is groot!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 − 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.