Games & Tech

Review: The Sims 3 Beestenbende (PC) @ Female-Gamers

Als je op zoek bent naar een uitbreiding voor De Sims 3 met een hoog knuffelgehalte, dan is Beestenbende zeker een aanrader. Deze uitbreiding bevat naast de bekende huisdieren als een hond en een kat nog veel meer.nnnn

rnIn de voorgaande Sims reeksen (Sims 1 & Sims 2) kwamen de fluffige beesten ook al voorbij. Maar in de PC/MAC versie van Beestenbende komen ook paarden voor. Maar ook kleinere beestjes als een schildpad of spinnen kan je kwijt in een terrarium. rnrnrn

rnMaar in de voorgaande Sims reeksen kon je niet je beesten besturen. Dat is in dit pakket helemaal nieuw! Je kan ze net als jouw Sims besturen en opdrachten geven. Met deze nieuwe optie kun je helemaal los met de beesten. Je krijgt een hele reeks aan mogelijkheden die je hebt met je huisdieren. rnrn

rn

rnMaar je start je spel over het algemeen met het maken van nieuwe Sims in het Create A Sim (CAS) menu. Nu kan je jouw gezin uitbreiden door het toevoegen van het CAP menu, Create A Pet. Voor de Sims zijn er nieuwe levenswensen als Honden Makker, Kattenherder, Sprookjes speurder, Arkenbouwer, Dierenredder in Nood, De Ruiter en Zoöloog. Allemaal op het gebied van de Beestenbende gericht. Voor de huisdieren kan je ook kiezen uit verschillende goede en minder goede eigenschappen. Wil je een knuffelige kat, of liever een gemene hond? Het is mogelijk. rnrn

rn

rnNa het aanmaken van je nieuwe familie ga je naar de nieuwe Sims buurt die bij deze uitbreiding zit ‘Appaloosa Plains’. Deze nieuwe buurt is helemaal gericht op paarden. Het stadje geeft de sfeer weer van een primitief gebied. Je ziet regelmatig huifkarren, vlaggen en overal wilde paarden voorbij komen.rnrn

rn

rnLaat je honden en katten je huis of bepaalde voorwerpen bewaken. Laat ze kennis maken met elkaar door te snuffelen, laat ze spelen en straf ze wanneer ze ondeugend zijn! Het zijn echt allemaal aparte karakters die je zelf kan maken of wellicht adopteren, wat ook mogelijk is.rnrn

rnDe honden en katten zijn natuurlijk leuk, maar de paarden zijn helemaal nieuw in het spel! Zelf ben ik geen paarden liefhebster, maar ik was wel erg nieuwsgierig met de komst van deze beesten in deze uitbreiding. Je paard heeft natuurlijk ook verschillende eigenschappen en dus ook behoefte aan bepaalde dingen. Je kan zelf een stal bouwen op je eigen kavel en dagelijks aan de wandel gaan.rnrn

rn

rnJouw Sim kan een band opbouwen met het paard en ook het paardrijden leren. Want je hebt er niets aan als je er verkeerd om op zit natuurlijk. Met je paard kan je trainen en uiteindelijk meedoen aan wedstrijden. rnrn

rnNaast de honden, katten en paarden heb je nog een handjevol kleine huisdiertjes als schildpadden, slangen, knaagdieren, reptielen en vogels. Maar er loopt ook een hoop wild rond! Zelf ben ik al een hert tegen gekomen, maar er schijnt ook een eenhoorn te zijn. Dat kan een leuke zoektocht gaan worden. rnrnNaast de Beestenbende zijn er ook nieuwe meubels, kapsels en kledingstukken die het spel met zich meebrengt. rn

rn

rnIn eerste instantie bij het horen dat er weer een uitbreiding zou komen met dieren voor De Sims, was de originaliteit er wel af. Hebben we al eens gehad, moet dit nu weer? Ondanks dat is het wel weer een leuke uitbreiding geworden. Juist door de mogelijkheid van het zelf besturen van de beesten, de mogelijkheid van de kleine diertjes en de paarden was het toch weer heel anders. Na het spelen ben ik dan ook wel enthousiast geworden, helemaal van de paarden. Al moet ik wel zeggen, dat ik vaak in de ‘stad’ speel, of daar wilde paarden zo gepast zijn, dat vraag ik me dan wel af. Verder is de uitbreiding zeker een aanrader en blijft er nog een hoop te ontdekken!rnrnScore:rnrnGameplay: 9/10rnFun: 9/10rnLevensduur: 8/10rnGraphics: 8/10rnOriginaliteit: 6,5/10rnrnTotaalscore volgens reviewer: 8,1

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

93 − 89 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.