Games & Tech

Preview: TERA nieuwe veelbelovende MMO (PC) @ Female-Gamers

Verschillende MMORPG’s halen het niet bij de immens populaire World of Warcraft game. Met het zien van de beelden en het volgen van de bèta lijkt er toch een kaper op de kust, TERA!!nnnn
rnTERA is een MMORPG die vanuit Korea ‘verwesterd’ gemaakt word zodat wij in Europa en de mensen in Amerika er ook mee aan de slag kunnen. Het blijkt dat de Koreanen en ‘wij’ westerlingen andere eisen stellen aan bepaalde games. Je kan de games straks ook niet echt meer met elkaar vergelijken als de westerse versie uit is.rnrn

rnThe StoryrnHet verhaal achter TERA is simpel. De wereld word aangevallen door boze goden, monsters en andere wezens vanuit de onderwereld. En het is aan de spelers op te staan, wat koppen te laten rollen en hun wereld te redden! Iedereen werkt samen, er zijn geen factions waar je uit kan kiezen. Iedereen is een TERA bewoner!rnrnJe kan kiezen uit zeven verschillende rassen, waarvan bij de meeste je kan kiezen of je voor een dame of heer gaat. En er zijn acht ‘classes’ waar je uit kan kiezen. Je kan je karakter op verschillende manieren aanpassen op het gebied van looks. Bij mij doet dat altijd denken aan The Sims, maar tegenwoordig wil iedereen een unieke character om mee te spelen. Je kan onder andere de huidskleur, de kapsels, haarkleur en gezichten aanpassen. Uiteindelijk kies je ook nog een outfit, maar die zal je in de loop van het spel pas gaan dragen. iets om naartoe te werken zeg maar.rnrn

rn

rn

rnRassenrnZoals genoemd zijn er zeven TERA rassen waar je uit kunt kiezen. Allemaal hebben ze wel een stukje geschiedenis in de wereld liggen en slaan handen ineen om als de Valkyon Federation samen te werken;rn

 • AmanFreedom and honor are not given – they must be earned.“rn
 • CastanicClever, feisty, and ready to take destiny into their own hands.“rn
 • High Elf “Proud and powerful keepers of tradition”rn
 • Popori “Nature is eternal. The Poporis are nature.”rn
 • BarakaWisdom illuminates the past, reflects the present, and inspires the future.“rn
 • ElinNature always finds a way. She is invincible!“rn
 • HumanAlone we can achieve hope – together we can achieve victory.”

rn

rn

rnClassesrnEenmaal je karakter gekozen is de vraag, wat wil je voor class spelen? Elke class heeft zijn eigen vechttechnieken, tactische speelwijze en unieke skills als solospeler of in een groepsspel. In TERA ben je niet alleen aan het vechten, je kan ook aanvallen dodgen, je hebt wel vingervlugheid nodig tijdens de gevechten. De keuzemogelijkheden:rn

 • WarriorDynamic fighters who effortlessly command dual blades.“rn
 • LancerPowerful guardians who attack and defend with equal skill.“rn
 • SlayerDeadly swordsmen, leaving behind a trail of destruction.“rn
 • BerserkerRampaging marauders of the battlefield.“rn
 • SorcererRich in spirit and masters of arcane powers.“rn
 • ArcherSwift sharpshooters who strike from a distance.“rn
 • PriestHoly warriors blessed by the gods.“rn
 • MysticMystical spellcasters walking the fine line between darkness and light.

rnrn

rn

rnDe WereldrnTERA is een grote wereld met diverse gebieden en prachtige landschappen. En met prachtig is het ook echt prachtig!! Je reist van gebied naar gebied zonder laadtijden. Er zijn verschillende manieren van reizen. Er is wel een soort portal waar je met je Pegasus paard (met vleugels) doorheen vliegt, wel tegen een kleine betaling. Je mond valt haast open bij elk nieuw gebied dat je te zien krijgt. Als je verder komt in het spel zal Pegasus het veld ruimen voor Vliegende Draken. Ook zijn er Teleporters die je kan gebruiken, Scrolls om van een plaats terug te reizen naar een dorp of stad en je hebt je Mounts. rnrn

rn

rnTERA ziet eruit als een sprookje. Door mee te kunnen kijken tijdens een closed bèta zit je bijna alleen maar te staren. Ik heb verschillende MMO’s gespeeld en meegekregen, maar ik kan er geen een noemen die er zo mooi uit ziet als TERA. Om het beeld zo mooi te krijgen is er gebruik gemaakt van de Unreal Engine 3, lekker technisch, het is gewoon heel erg mooi!rnrn

rn

rnBij veel games ben je ook afhankelijk van de instellingen van je computer. De minimale systeemeisen voor TERA vallen enigszins mee, je zou het in elk geval moeten kunnen spelen op een gaming PC van de afgelopen vier jaar. Verdere minimale systeemeisen zijn (nog niet 100% zeker)rn

 • Intel Core Duo 2 Processorrn
 • 2 GB RAMrn
 • NVidia GeForce 7600 or ATI Radeon X1800 GTO

rnVerder is de game alleen te spelen op de PC, dus geen consoles, geen Linux en geen Mac!rnrn

rnDe GamernPolitiek in games, dat is niet echt iets waar je op zit te wachten. Maar ook in de politiek wil je geld en macht hebben en populair zijn. En dat is ook erg belangrijk in TERA. Daar waar je eerder een ‘guild’ had, ben je nu samen met je vrienden of de battlegrounds onveilig aan het maken of campagne aan het voeren om de ‘Vanarch’ te worden van een bepaalde provincie of ‘Exarch’ regeerder van een continent. Eenmaal als beheerder kan je de belasting in je gebied aanpassen en extra shops openen in je dorp of stad…rnrn

rnAan uitdagingen geen gebrek! Naast de quests die je volgt in het spel waar je geld, armor, wapens en allerlei andere dingen mee verdiend zijn er ook Bosses die je moet verslaan en kan je deelnemen aan battlegrounds. Monsters van klein tot supergroot, je komt ze tegen op je pad. Soms ben je alleen en soms in een groep. Ben je meer van de battlegrounds kan je het samen met je vrienden opnemen tegen andere teams! En tijdens je vechtpartijen tegen bosses en het volgen van quests level je ook je character. Max level is momenteel 58 en zal waarschijnlijk tot 60 zijn tijdens de officiële release.rnrn

rnBesturingrnDaar waar je normaal een MMO met je muis en toetsenbord speelt kan je TERA spelen met een gamepad. Het geeft toch een andere ervaring en de game zal dit ook ondersteunen. Het is zelfs raadzaam om het eens te proberen. Door het gebruik van een gamepad schijn je sneller te zijn in het uitvoeren van je acties (vingervlugheid?). Deze besturing onderscheidt deze MMO ook meteen van de concurrenten. rnSpeel je met je muis en toetsenbord, dan is het even wennen aan de instellingen. Dit is net even weer anders, je moet bijvoorbeeld klikken om te lopen. Maar dit is een kwestie van wennen, je kan ook bepaalde instellingen naar wens instellen natuurlijk.rnrn

rnBetalenrnTERA is geen gratis game. Hij zal wel in de winkels verschijnen in een mooi doosje, maar zal daarnaast ook een abonnementssysteem hebben. Je betaald maandelijks om deel te kunnen nemen aan het spel, de kosten voor de abonnementen zijn als volgt;rn

 • 1 month – €12.99rn
 • 3 months – €35.97 (3 x €11.99)rn
 • 6 months – €65.94 (6 x 10.99)rn
 • 12 months – €119.88 (12 x €9.99)

rnrnPre-OrderrnJe kan alvast een pre-order plaatsen voor een digitale download en als je toch een doosje met de game wilt. Natuurlijk zijn er ook voordelen als je nu al je game reserveert. De verschillende pakketten:rnrn

rn- Pre-orde mini 5,00 EUROrnHet is mogelijk om voor een kleine 5,00 EURO een mini-pakket te kopen, het is een soort aanbetaling op de game zelf, maar je krijgt alvast wel de volgende extraatjes rn

 • Deelnamen aan alle tests, je krijgt een uitnodiging voor alle closed bèta weekenden.rn
 • Eerder aan TERA beginnen, je mag vijf dagen voor de officiële release van 3 mei alvast starten.rn
 • Je ‘nickname’ vastleggen, je kan alvast je gewenste spelersnaam voor jouw character(s) vastleggen.rn
 • Een speciale mount, je krijgt een aantal virtuele items als een speciale mount, ‘City Wheel Earring’ en een ‘Seren’s Sand Ring’.

rn- Digitale Pre-order 49,95 EUROrn

 • Deelnamen aan alle tests, je krijgt een uitnodiging voor alle closed bèta weekenden.rn
 • Eerder aan TERA beginnen, je mag vijf dagen voor de officiële release van 3 mei alvast starten.rn
 • Je ‘nickname’ vastleggen, je kan alvast je gewenste spelersnaam voor jouw character(s) vastleggen.rn
 • Een speciale mount, je krijgt een aantal virtuele items als een speciale mount, ‘City Wheel Earring’ en een ‘Seren’s Sand Ring’.rn
 • 37 dagen speeltijd.

rn

rn- Digitale Collectors Editie €59,95 & Winkelprijs €69,95rn

 • Deelnamen aan alle tests, je krijgt een uitnodiging voor alle closed bèta weekenden.rn
 • Eerder aan TERA beginnen, je mag vijf dagen voor de officiële release van 3 mei alvast starten.rn
 • Je ‘nickname’ vastleggen, je kan alvast je gewenste spelersnaam voor jouw character(s) vastleggen.rn
 • Een speciale mount, je krijgt een aantal virtuele items als een speciale mount, ‘City Wheel Earring’ en een ‘Seren’s Sand Ring’.rn
 • 37 dagen speeltijd.rn
 • Regal Frostilion mount.rn
 • Velik’s Bloodstone Necklace.rn
 • Shakan’s Bloodstone Necklace.rn
 • Digitale Soundtrack.rn
 • Digitale map.rn
 • Digitale art book.rn
 • Wallpaper

rn

rnWanneer?rnOp dit moment is dus nog een gesloten bèta gaande, waar je een ticket voor kan kopen door middel van een pre-order te plaatsen. Maar vanaf 3 mei 2012moet de game dan echt in de winkels liggen en kan je het zelf proberen. rnrn

rnWebtips: rnTERA websiternCommunity websiternStarters Guide

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 4 = 1

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.