Gezin & Familie

Extra check in het ziekenhuis vanmorgen

“Als je de baby niet meer goed voelt, dan moet je bellen!”, zei de verloskundige. Ik heb afgelopen nacht niets van de kleine gevoeld, alleen maar harde buiken gehad, dat slaapt niet zo fijn en ik verlies wat vruchtwater. Al met al reden genoeg om me even in het ziekenhuis te laten checken. Zo gezegd zo gedaan, vanmorgen om 9 uur mochten we meteen langskomen om een hartfilmpje en echo te laten maken. Oh oh, het kindje is er nog niet en heeft nu al een eigen willetje, ik zat nog geen 2 minuten aan de CTG en het was weer feest in m’n buik.

Even opgelucht ademhalen! Het hartje klonk goed en de kleine bewoog lekker en draaide ook weer wat weg zoals we gewend zijn bij bepaalde onderzoeken waarbij iets op m’n buik komt. Op de CTG werden ook mijn harde buiken gemeten, die kwamen om de 5 a 6 minuten, ik voelde ze wel, maar dit is al wel bekend. Als je harde buiken hebt in de zwangerschap, moet je het rustig(er) aandoen.

Na een half uurtje de hartslag te hebben gevolgd konden we meteen door naar de gynaecoloog. Even snel gebabbeld en nog even een echo gemaakt om even te kijken hoe het met het vruchtwater was. Ook dat is nog voldoende, dus kan die kleine nog lekker rondzwemmen. Ook weer een opluchting! Het is ook ‘normaal’ als je aan het einde van je zwangerschap een beetje ‘lekt’ zeg maar.. Maar alles is nieuw, dus heb je geen idee waar je in beland.

Tijdens de echo meteen even gevraagd of ze kon zien of ik meer ontsluiting had. Dat kon ze dan niet zien, maar ze kon wel de baarmoedermond zien. Nou, die zag eruit als op de plaatjes die ik bij de pufcursus had gezien, als een tuutje. Deze zagen er ook nog goed uit. In elk geval zo, dat het er niet op leek dat ik ieder moment zou kunnen bevallen. Maar of ik het nog een hele week vol zou houden… Dat was maar de vraag.

Ondertussen komt die 29e wel steeds dichterbij! Die willen we proberen te vermijden, maar als het niet anders is, dan niet! De dienstdoende zuster die ons bij de CTG hielp zei al dat geen enkele vrouw een keizersnee gepland wilde hebben op 29 februari… Vind je het gek? Dan is je kindje maar eens in de 4 jaar jarig. Maar als het niet anders is, dan is het niet anders natuurlijk.

Oh ja, afgelopen dinsdag bij de verloskundige was te voelen dat de kleine helemaal ingedaald is. Ik heb best wel veel pijn bij mijn liezen en omgeving, maar alles moet zacht worden en is mijn lichaam zich dus al aan het voorbereiden op de bevalling!

Ondertussen blijven we lekker zwangeren!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − = 16

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.