Games & Tech

Review: The Sims 3 Showtime (PC) @ Female-Gamers

Met een goochelbox, jongleerballen en vogelzangzaad is het Showtime!! Ik ga aan de in Starlight Shores, met mijn Sims, om een carrière te starten als artiest! Of het nu gaat om mijn stem, lenigheid of vingervlugheid, met een van deze nieuwe beroepen zal ik doorbreken!!nnnn
rn

rnNieuw haar, outfits & meubelenrnIn het nieuwe pakket Showtime zitten nieuwe kapsels, outfits en meubelen. Al moet ik toegeven dat het deze keer maar weinig meubelstukken zijn om je huis mee te vullen. Dit is ook niet waar de uitbreiding om gaat, maar is wel erg populair onder de Simsfans. Natuurlijk kan je genoeg spullen komen in de SimsStore, bij een uitbreiding hoort het er ook wel bij!rnrn

rnEr zijn wel verschillende nieuwe kapsels en outfits om je Sim mee op te fleuren, want in een carrière waarin je constant bekeken wordt, wil het oog natuurlijk ook wat.rnrnBij het aanmaken van een nieuwe Sim voorzie je deze van een aantal eigenschappen, enkele nieuwe zijn diva, geboren artiest en sociale vlinder. Maar ook zijn er nieuwe levensdoelen te vinden. Denk aan een meester acrobaat of meester magiër. In beide gevallen moet je niveau 10 halen in de betreffende carrière. En daar ga je dus mee aan de slag.rnrn

rnStarlight ShorernMet de komst van Showtime is er ook een nieuwe stad, Starlight Shore waar je aan de slag kan gaan met de wens om beroemd te worden. Er zijn verschillende podiums waar je op terecht kan. Al moet je wel flink aan de slag, want vanaf niveau 2 van je carrière kan je pas op het eerste podium terecht en dan steeds verder werken om op andere locaties te mogen spelen.rnStarlight Shores is een groene omgeving, voorzien van een hip strand en een bruisend stadsleven. Met natuurlijk verschillende hotspots om op te treden. rnrn

rnVogelzangzaadrnAl heb ik als levensdoel gekozen om als goochelaar aan de slag te gaan kom ik al snel terecht in de booming business van de zangwereld terecht. Als artiest heb je een artiestennaam nodig die je zelf moet bedenken. Als zangeres betreed ik de carrièreladder en is mijn baan om mensen toe te zingen een stap in de juiste richting. Op mijn scherm verschijnen icoontjes waarop te zien is dat er iemand een opbeurend liedje kan gebruiken. Als een speer race ik naar deze Sim toe en zet een apparaat neer en begin te zingen. Door deze ervaring op te doen stijg ik al snel naar niveau 2 en mag ik gaan slijmen om op het podium in het park op te mogen treden. rnTja, dan sta je op het podium, dat is ook maar een lege bedoeling. Tijd om voor wat aankleding te zorgen. Je krijgt de mogelijkheid om wat stukken op het podium te zetten om er een beetje sfeer aan te geven. Sta je aan de city skyline te zingen? Of in een wereld vol zoetigheid, je kan het zo aankleden als jij wilt en je budget het toelaat.rnrn

rnSimPortrnIn Showtime is het mogelijk om je eigen Sim naar een andere speler te sturen. En met andere speler bedoel ik iemand die in je vriendenlijst staat op thesims3.com! Vandaar dus verschillende ‘friend requests’ die ik met de release van Showtime mocht ontvangen. Het is even testen hoe het werkt, maar al snel is het duidelijk. Je hebt een ‘friend’ nodig die ook in het bezit is van Showtime en je hebt minimaal twee Sims nodig in je huishouden om er een op pad te sturen. Deze Sim is dan 12 Sims uren weg voor je het resultaat kan bewonderen van deze ‘tour’. rnrn

rnMaar wat gebeurd er nu? Dat is dus een raadsel, tot je zelf een Sim krijgt toegestuurd die bij jou in je stad komt optreden. Je krijgt een melding dat er om 20:00 uur een optreden zal zijn en op welke locatie. Je Sim kan optreden in bijvoorbeeld het park of koffiehuis, een grote showlocatie, privé locatie of grote show locatie. Natuurlijk zijn artiesten (altijd?) te laat en verschijnt deze om 20:15, allemaal in Sims tijd. De artiest klimt op het podium en al snel start er een optreden. Je kan juichen als je het leuk vindt of de Sim in kwestie uitjoelen. Vanaf de melding die je krijgt dat er een Sim komt optreden, totdat deze is geweest kan je het spel niet opslaan. De tijd gaat natuurlijk redelijk snel, maar als je echt weg moet, dan is het lastig. Je kan er altijd kiezen om het optreden af te zeggen.rnrn

rnIs het optreden voorbij? Dan verdwijnt de Sim weer en zal deze in het spel verschijnen van je ‘friend’. En dan? Dan krijg je een melding wat er is gebeurd en verdien je stempels met deze tournee stops. Een soort achievements eigenlijk. Heb je bijvoorbeeld 90 tourneestops gedaan, dan speel je een exclusieve ‘Steampunk set’ vrij. Deze bevat nieuwe decorstukken voor op het podium en nieuwe kleding. Daarnaast speel je per nieuw beroep ook sets vrij. Een leuke nieuwe uitdaging! Verder krijgt je Sim beloningen als geld en punten. De prestaties kan je volgen op je prikbord en je kan gebeurtenissen delen via Facebook of gewoon op je Simspagina op thesims3.com. rnrn

rnJe bent niet verplicht om je Sim naar andere spelers te sturen. Je kan ze ook lekker thuis houden en door laten breken in hun eigen stad. Maar de extra toevoeging is wel van nu! Veel delen met andere via de sociale media en het geeft een gevoel dat je toch online aan het spelen bent, maar dan iets beperkter. Het is een keuze om het wel of niet te doen. Maar het voegt wel weer een hoop toe aan de game. Helemaal met de nieuwe achievements die het spel met zich meebrengt. rnrn

rnWat ik wel mis is meer meubels, maar verder zijn er leuke nieuwe outfits die je op eigen wijze kan bewerken met kleuren en patronen. En het hele Showtime gebeuren is extra leuk in combinatie met de uitbreiding De Sims 3: Na Middernacht, waar je sterren kan verdienen naarmate je beroemder aan het worden bent. De nieuwe stad is leuk, vooral met het bruisende leven, nieuwe locaties, nieuwe beroepen en veel nieuwe karakters.rnrnMijn score:rnrnGameplay: 8/10rnFun: 9/10rnLevensduur: 8,5/10rnGraphics: 9/10rnOriginaliteit: 9/10rnrnTotaal : 8,7

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.