Creatief,  Persoonlijk

Postcrossing statistieken #1

Al 7 maanden ben ik lid van Postcrossing en verstuur ik kaartjes naar wildvreemden en wildvreemden naar mij! In deze tijd heb ik al aardig wat kaartjes mogen ontvangen en blijft het leuk om te zien wat er op de kaart staat en wat de persoon in kwestie mij te vertellen heeft. Het is altijd leuk om te lezen en zo toch iets van de wereld mee te krijgen. Bij mijn Postcrossing account worden ook statistieken bijgehouden. Zo hebben mijn kaarten al een afstand afgelegd van: 140,125 km en de kaarten die ik heb ontvangen: 170,985 km.nnnn

rn

rnDe kaarten komen uit verschillende landen en ik stuur mijn kaartjes ook de wijde wereld in. Het komt helaas wel eens voor dat een kaartje verdwijnt en nooit aankomt, of degene registreert de kaart gewoon niet. Na 60 dagen komt deze te vervallen en kan je een nieuw iemand weer een kaartje sturen.rnrnKaarten verstuurd:rn

rn

rnZo kan je zien waar ik een kaart naartoe heb gestuurd. Erg populair is Nederland. Het is optioneel om een kaart te sturen binnen je eigen land, je kan dit aangeven of je dat wilt of niet. Ik wil dat wel, dus vandaar dat ik er al 12 heb mogen versturen naar onze landgenoten. Daarnaast is Duitsland erg populair en heb ik regelmatig iets mogen sturen naar Finland, Rusland en Amerika.rnrnKaarten ontvangen:rn

rn

rnZoals je kan zien is mijn adres erg populair in Rusland, hier komen de meeste kaarten vandaan. Maar ook de Postcrossing mensen in Belarus, Duitsland, Amerika en Nederland weten mij te vinden. Elke keer is het leuk om weer een kaart te mogen ontvangen. Nu moet ik alleen nog een mooi plekje er voor weten te vinden om ze te bewaren. Altijd leuk om te showen en terug te lezen!rnrnIk heb ook al eens een kaartje mogen ontvangen van een leerling. De juf in kwestie had de klas aangemeld en om de beurt sturen leerlingen een kaartje die ze zelf schrijven. Iets over zichzelf, een goede les in schrijven! Ook heb ik al eens een kaartje naar een klas in Duitsland gestuurd. Erg leuk dit soort initiatieven.rnrn’Happy Postcrossing

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 + 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.