Creatief,  Persoonlijk

30DBC – Dag 13: Mijn verborgen talent(en)

Verborgen talenten zijn toch verstopt? Die kan je niet vinden? Nu denk ik er wel een paar te weten, iets waar ik best goed in ben (of juist denk te zijn). Zo kan ik bijvoorbeeld best goed oorgaatjes schieten en ben ik een goede verkoper.. Maar ben ik ook ongelooflijk lomp, stuntelig en vol blauwe plekken omdat de deurposten ‘ineens’ in de weg staan..

Hoezo ben je een goede verkoper hoor ik je denken? Nou, ik merk dat als ik op een (rommel)markt sta dat ik goed contact maak met de mensen, wat ik leuk vind, beetje lol maken en ondertussen de spullen die ik kwijt wil verkopen. Ik wil niet zeggen dat ik alles maar kan verkopen, soms zitten er uitdagingen tussen waar ik mijn best voor doe. Zo’n dag is in elk geval een feestje en elke euro winst is mooi meegenomen! Ik probeer alles wat los en vast zit te verkopen en gooi van alles ook op Marktplaats of op Facebook (verkoopgroepen). Als ik een bepaald bedrag in mijn hoofd heb dan ben ik daar ook niet gemakkelijk vanaf te brengen. Dus ja, dit is wel een beetje een verborgen talent die ik niet altijd laat zien.

Het heeft ook wel geholpen in mijn tijd dat ik voor Bijou Brigitte mocht werken. Wat een plezier heb ik daar gehad, werken was een lolletje met mijn super lieve collega’s. Daar moesten we natuurlijk een mooie omzet aan het einde van de dag neerzetten en zeker met de feestdagen was dit een hele leuke maar drukke periode. Ik help en adviseer graag in elk geval. Nu ‘we’ het toch hebben over Bijou Brigitte, daar moest ik ook oorbellen gaatjes schieten! Het zou me zelfs van een sollicitatie afhouden als ik dit van tevoren had geweten, maar uiteindelijk valt het reuze mee.

Eerst moet je natuurlijk oefenen, op een kartonnetje. En dan is het wel eens hét moment dat er daadwerkelijk iemand komt die een gaatje in het oor wil hebben. Dan eerst even een oorbel uitzoeken, spullen klaarleggen, formuliertje invullen, handschoenen aan, alcohol erbij (om te drinken, nee grapje..) om de oorlel te reinigen. Daarna zet je stipjes en bij de goedkeuring van de klant pak je het ‘pistooltje’ en schiet je de oorgaatjes. Over het algemeen waren het stoere dames, soms een wat oudere dame en dan wilde de ene twee gaatjes de andere maar één. Ik heb één keer, samen met een collega, bij een kindje oorbelletjes geschoten, het meisje was heel stoer maar ik vond het ook zo moeilijk.. Ze was na die tijd een beetje verdrietig, trots maar met tranen. Ik heb toen besloten dat ik liever geen kindjes meer wilde voorzien van oorbellen.

Ik heb ook mijn vriendinnetje Heather gaatjes mogen geven, zij was zelfs mijn eerste slachtoffer! Super stoer dat zij dit durfde en cool dat ik het bij haar durfde te doen. Natuurlijk onder de kundige beoordeling van Dina.

Maar dit kan ik dus en dat weten heel weinig mensen, goed verborgen hé!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

53 + = 59

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.